Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
20. 1.
2010

Ohlédnutí za účastí IS MU na konferencích v roce 2009

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) se snaží sledovat neustále se vyvíjející technologie a nové trendy v moderním vzdělávání a e-learningu. Proto se každoročně aktivně účastní konferencí s e-learningovou tématikou, všímá si využití e-learningových nástrojů na jiných školách, v jiných systémech a diskutuje s dalšími odborníky směry nebo možnosti využití e-learningových nástrojů ve vzdělávání.

V roce nedávno minulém (2009) se zástupci IS MU účastnili následujících konferencí:

24. března 2009
se na půdě Ekonomické univerzity v Bratislavě konala mezinárodní vědecká konference Inovační proces v e-learningu 2009. Za IS MU zde byl prezentován projekt Odhalování plagiátů v seminárních pracích, na kterém vývojový tým v roce 2009 intenzivně spolupracoval spolu s dalšími 9 veřejnými vysokými školami. Článek k této prezentaci se jmenoval Odhaľovanie plagiátov v seminárnych prácach
23. dubna 2009
se v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy konal 7. ročník mezinárodní konference Alternativní metody výuky 2009, jíž se zúčastnilo 124 zástupců z 21 vysokých škol (z toho 7 ze Slovenska), z 5 základních a středních škol, z 5 vyšších odborných škol a z 10 dalších organizací. Na konferenci bylo přihlášeno 65 příspěvků z oblasti multimediální podpory výuky, distančního vzdělávání a e-learningu. Vývojový tým IS MU v příspěvku Inteligentní Dril: studenti méně opakují a více si pamatují prezentoval unikátní nástroj na zapamatování si velkého množství memorovacích jednotek Dril.
16. a 17. června 2009
pořádaly Filozofická a Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity 6. ročník mezinárodní odborové konference SCO (Sharable Content Objects) 2009. Vývojový tým IS MU se této „domácí“ konference tradičně účastní. Tentokrát byly v příspěvku Rok 2008 v číslach z pohľadu elektronického skúšania v IS MU prezentovány možnosti elektronického zkoušení v IS MU, především s využitím Odpovědníků a skenování. V příspěvku byly zmíněny i statistiky elektronického zkoušení s využitím IS MU v roce 2008.
15. – 17. září 2009
se v Rožnově pod Radhoštěm konal 10. ročník mezinárodní konference Informační a komunikační technologie ve vzdělávání – ICTE 2009. Konference byla zaměřena především na integraci ICT do vzdělávání, softwarové a hardwarové prostředky ve výuce, projektování vzdělávání, ICT na základních a středních školách a evaluaci vzdělávání podporovaného ICT. Příspěvek IS MU E-learning 2.0 nebo sdílení oborových zkušeností v prostředí Informačního systému Masarykovy univerzity představil ty aplikace systému, které využívají nejnovější trendy v elektronickém vzdělávání – prvky Web 2.0.
20. – 22. listopadu 2009
byl na zahraniční konferenci IADIS International Conference Cognition and Exploratory Learning in Digital Age (CELDA 2009) v Římě prezentován příspěvek Advantages of Versatile E-learning Tools, který popisuje výhody e-learningových aplikací IS MU navržených se širokými možnostmi nastavení umožňující jejích použití s různým záměrem.
25. a 26. listopadu 2009
se zástupci IS MU zúčastnili konference UNINFOS 2009 – Univerzitní informační systémy, kde bylo v prvním příspěvku Plošná inovace předmětů s využitím e-learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) představeno realizování projektu Systém vzdělávání pro inovaci studijních programů s podporou IT. Ve druhém příspěvku s názvem Odhalovat plagiáty se daří díky spolupráci a odpovědnosti vysokých škol byla kolegům ze Slovenska přiblížena spolupráce českých vysokých škol na odhalování plagiátů v závěrečných a seminárních pracích pomocí systémů Theses.cz a Odevzdej.cz.

Účast na e-learningových konferencích se ukazuje jako mimořádně přínosná nejen díky možnosti prezentace výsledků vývojového týmu IS MU, ale také pro inspiraci a sledování nových trendů v e-learningu u nás i v zahraničí. Snažíme se našim uživatelům poskytnout nejmodernější nástroje pro elektronickou podporu výuky a přispět tak ke zvyšování kvality výuky na MU.

Podrobnosti o všech prezentacích a článcích na konferencích jsou k dispozici v článcích .

20. ledna 2010

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Členění literatury v předmětových sylabech (20. 1. 2010 00:00) | Ukládání e-mailů do organizačních pokynů ve Správci souborů » (20. 1. 2010 05:42)

Zatím žádné komentáře.