Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 2.
2010

Nová značka v Prezentátoru

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) uchovává velké množství informací, které jsou mnohdy potřeba v různých formátech zobrazovat či zpracovávat. K tomuto účelu již léta slouží aplikace "Prezentátor" implementovaná v IS MU.

Prezentátor je mocný nástroj, který dokáže zobrazit informace o předmětech, publikacích nebo osobách v uživatelem definované struktuře. Uživatel Prezentátoru předloží šablonu, ve které specifikuje pomocí značek, jaké informace v jakém formátu a rozsahu chce z IS MU získat. Prezentátor umí následně data zobrazit, tisknout nebo uložit v různých formátech, aby usnadnil pozdější zpracování.

Prezentátoru je potřeba dodat šablonu, kterou doplní o data 
z IS.

Obr. 1: Prezentátoru je potřeba dodat šablonu, kterou doplní o data z IS.

Uživatelé mohou využít širokou paletu značek, které skládají do větších celků k dosažení chtěného výstupu. Značkou je v tomto případě myšlena atomická informace např. ISBN publikace. Vývojový tým IS MU neustále rozšiřuje sortiment značek pro výpis údajů nově vznikajících agend a rovněž reaguje i na podněty a potřeby svých uživatelů.

Značky, které lze pro výstup využít, jsou definovány 
v návodu.

Obr. 2: Značky, které lze pro výstup využít, jsou definovány v návodu.

Prezentátor je určen především pokročilým uživatelům, kteří si chtějí sami nastavit, co potřebují zobrazit - co je z IS MU zajímá. Tato aplikace nachází velké uplatnění zejména u administrativních pracovníků MU, kteří pomocí ní velmi jednoduše a efektivně např. exportují specifická data do MS Excel pro hromadnou korespondenci nebo tvorbu nejrůznějších statistik.

Více informací k práci s Prezentátorem lze nalézt v návodu Osobní administrativa → Publikace → Pomůcky k publikacím/výsledkům → Informace .. Prezentátor → Návod.

22. února 2010

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Možnosti využití štítků v Publikacích (22. 2. 2010 05:00) | Nové nástroje pro snadnější práci s Odpovědníky » (22. 2. 2010 05:49)

Zatím žádné komentáře.