Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
15. 3.
2010

Statistika a využívání elektronického zkoušení v prostředí IS MU

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Na Elportále byly zveřejněny statistiky elektronického zkoušení za semestr jaro 2009. Elektronické zkoušení, tj. zkoušení prostřednictvím PC, pomocí skenování viz (Skenováním písemek se zjednodušuje zkoušení) nebo Odevzdáváren v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU), se v tomto semestru dotklo bezmála 23 000 studentů všech fakult, což je téměř dvojnásobek oproti semestru jaro 2008. Mezi fakulty s největším počtem vyzkoušených studentů patří již tradičně Právnická fakulta, Fakulta sociálních studií, Ekonomicko-správní fakulta a Fakulta informatiky.

Obr. 1: Statistika zkoušení dle fakult.

Porovnáme-li využívání typů elektronického zkoušení, je více využívané zkoušení u PC (oproti semestru jaro 2008, kdy byl poměr skenování a zkoušení u PC téměř 50:50). Zajímavým ukazatelem je i vzrůstající počet předmětů, ve kterých se zkouší elektronicky. V semestru jaro 2009 bylo nově využito zkoušení u PC v 35 předmětech. Zkoušení skenováním proběhlo poprvé v 28 předmětech. Statistiky potvrzují neustálý nárůst využívání e-learningových agend. Více informací lze nalézt v podrobné statistice (autentizováno).

Obr. 2: Statistika předmětů a druhů zkoušení.

15. března 2010

Not read yet0 commentspermalink
« Služba IMAP v novém rozhraní pošty (15. 3. 2010 00:00) | Přiřazení výsledku k internímu projektu MU v Publikacích » (30. 3. 2010 00:00)

No comments have been posted yet.