Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
6. 5.
2010

Obnovování exspirovaných a zrušených zpráv na Vývěsce

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Chce-li uživatel Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnit ostatním uživatelům zprávu, oznámení či pozvánku, není nic jednoduššího než použít Vývěsku. Vývojový tým IS MU vytvořil novou funkci, pomocí níž může uživatel Vývěsky jednoduše znovu zveřejnit zprávu, u které již uplynula doba platnosti nebo byla zrušena, pokud ji sám na Vývěsku zadal.

Agenda Vývěska, která je nedílnou součástí IS MU, umožňuje zveřejňovat zprávy, pozvánky nebo také inzerci uživatelům IS MU. Zprávy z ní mohou být též přenášeny na webové stránky jednotlivých fakult nebo pracovišť prostřednictvím RSS kanálu. Touto cestou mohou být uživatelům prezentovány aktuální informace studijního oddělení nebo informace o dění na fakultě.

Obr. 1 a 2: Využití Vývěsky na webu pedagogické fakulty.

Každou zprávu, která je na Vývěsku vložena, je možné pomocí tzv. crosspostingu umístit do více sekcí naráz, přičemž uživateli, který si ji jednou v některé ze sekcí přečetl, se v jiné již nezobrazuje. Zprávy, ke kterým se po přečtení chce vrátit, si čtenář může pro snazší orientaci označit hvězdičkou, má také možnost konkrétní sekci sledovat či přímo si nastavit zasílání nových zpráv na Vývěsce e-mailem. Každá zpráva má navíc nastaveno tzv. datum exspirace, po jehož uplynutí se sama z Vývěsky smaže.

Protože je, v souladu s Pravidly pro užití Informačního systému MU, přísně zakázáno vkládat opakovaně stejné zprávy na Vývěsku, nová funkce umožňuje obnovit platnost zprávy, která byla uživatelem zrušena nebo jí již uplynula exspirační lhůta. Exspirovanou nebo zrušenou zprávu může obnovit pouze její „vlastník“, aby nedocházelo k nežádoucímu obtěžování uživatelů ISu nevyžádanými zprávami. Obnovená zpráva je smazána po uplynutí nově nastavené implicitní lhůty 14 dnů.

Obr. 3: Obnovení zprávy pomocí odkazu (objeví se po kliknutí na symbol montážního klíče).

Novou funkci nalezne uživatel v aplikaci Vývěska v agendě Osobní administrativa → Vývěska → Moje zprávy → Nástroje.

6. května 2010

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Archiv modifikací značky IS MU (6. 5. 2010 00:00) | Poplatky za studium vyřídí student na pár kliknutí » (6. 5. 2010 05:42)

Zatím žádné komentáře.