Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
26. 5.
2010

Jednodušší a úspornější tisk z IS MU

  • RSS
Not rated yet.
Novinky

Uživatelé Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) mají již dlouho k dispozici možnost tisknout z IS MU. Novinka, kterou představujeme dnes, vede k dalšímu usnadnění tisku. Nastavení tisku z IS MU je nyní sjednoceno a díky novým možnostem může uživatel např. tisknout dvě strany na jednu nebo volit pořadí tištěných stran. Zavedlo se také jednotné grafické rozhraní.

Už dříve některé starší aplikace podporovaly tisk dvou stránek A4 na jeden list velikosti A3, ale způsob takového nastavení se mohl lišit. Nyní je u těchto aplikací tisk na A3 sjednocen a postupně bude při úpravách dalších aplikací tato možnost přidávána i jim.

U všech aplikací umožňujících tisk z IS bylo zavedeno jednotné grafické rozhraní (viz obrázek). Uživatelům se pomocí nabídky "Další volby" nabízí pokročilá nastavení tisku, spojování dvou stran na jednu či zmenšování. Náročnější uživatelé mají k dispozici i volby pro změnu pořadí stránek, nebo výběr tisku jen některých stran. Po vytištění tak mohou získat různé typy brožur nebo složky.

Obr. 1: Rozšířené možnosti tisku po kliknutí na „Další volby“.

Nové rozhraní pro tisk se nachází v aplikacích určených studijním referentům, ale také v Záznamníku učitele. Všechny zmíněné možnosti jsou dostupné jak pro přímý tisk na tiskárnu, tak i pro výstup do dokumentu ve formátu PDF.

Podrobnosti o tisku z IS v Nápovědě Nápověda → Vývoj .. Zprovoznění tisku z aplikací IS MU na mé tiskárně.

26. května 2010

Not read yet0 commentspermalink
« Poplatky za studium vyřídí student na pár kliknutí (6. 5. 2010 05:42) | Rozšíření evidence doktorského studia » (26. 5. 2010 05:00)

No comments have been posted yet.