Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 7.
2010

Automatické upozorňovací e-maily k zápisu do semestru

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Nedílnou součástí Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) je pošta. Každý uživatel tím automaticky jednak získává doživotní e-mailovou schránku, a jednak pohodlně dostává důležité informace jak ze strany učitele předmětu, vedení fakulty, školy, tak ze strany IS MU. Některá sdělení generuje systém automaticky, nastane-li čas provedení nějakého úkonu (nejčastěji souvisejícího se studiem - žádost pro podání ubytovacího stipendia, potvrzení o registraci na odborný či sportovní kurz v Obchodním centru MU aj.), některá sdělení si může uživatel nechat zasílat (například pomocí aplikace Události o nových "událostech" v systému - čerstvých příspěvcích na sledovaných Vývěskách, Diskusních fórech a v relaxačních Plkárnách, o změnách v poznámkových blocích, známkách, zkouškových termínech předmětu studenta apod.).

Právě začátek každého semestru studia na vysoké škole s sebou přináší administrativní povinnosti, bez jejichž splnění student nemůže ve studiu pokračovat. Jednou z hlavních povinností studenta je provedení zápisu do semestru. Aby student tuto nutnost neopomněl, přichází Vývojový tým IS MU s novinkou, která má takovému opomenutí zabránit.

IS MU každou noc v období podávání žádostí vyhodnotí, zda studium může být zapsáno do dalšího semestru, a studenta o této skutečnosti informuje e-mailem. Aby však studenti nebyli těmito e-maily obtěžováni, je jejich zasílání nastaveno periodicitou 1x za 7 dní. Uživatel – student možná namítne, proč místo informačního e-mailu není rovnou do semestru zapsán. Je to proto, že studentův souhlas se zápisem vyjadřuje i studentovu vůli být do semestru zapsán a ve studiu pokračovat, což IS MU z pochopitelných důvodů suplovat nemůže.

Vývojový tým IS MU myslí i na studenty, kteří mají studium přerušeno. Tito studenti nově vidí informaci o přerušení studia přímo v agendě Student. Mají-li ve své studijní evidenci navíc zadáno i datum plánovaného návratu po přerušení studia, přijde jim pět dní před tímto datem automatický e-mail upozorňující na neopomenutí návštěvy studijního oddělení.

7. července 2010

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Statistika využívání e-zkoušení na podzim 2009 (17. 6. 2010 05:42) | Novinky v Odpovědnících - realizujeme podněty z Podnětoven » (7. 7. 2010 05:00)

Zatím žádné komentáře.