Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 9.
2010

Tři rekordy v první den semestru

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Na Masarykově univerzitě zajišťuje Centrum univerzitního sportu (CUS) Fakulty sportovních studií MU výuku pro všechny studenty denního studia na MU a nabízí jim desítky různých sportů. Student musí během svého studia splnit povinný tělocvik, který si stejně jako jiné předměty registruje a zapisuje přímo v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU). A tak každoročně probíhá tento zápis předmětů tělesné výchovy první den v semestru. Největší nápor přináší zápis do semestru podzimního, kdy nastupuje velké množství nových studentů do studia. Dá se říci, že studenti se rozdělují na dvě skupiny - na ty, kteří chtějí absolvovat povinnou tělesnou výuku s co nejmenší námahou, a na ty, kteří jsou do sportu zapálení a hledají tělocvik pro sebe zajímavý a lukrativní. Proto preference studenta při výběru může také ovlivnit i termín nebo místo konání tělocviku. Při zápisu vidí, v které tělocvičně a v který termín výuka probíhá. Nabídka sportu je nesmírně bohatá, jde o několik desítek sportovních disciplín, např. bouldering, jogging, box, kick-box, tanec (klasický, moderní, disco, street, orientální), spinning, tenis, squash, stolní tenis, badminton, aikido, karate, sebeobrana, posilování, plavání, potápění, joga, balanční cvičení, fotbal, softball, volejbal, flamenco, aerobik, aqua-aerobik, pilates, bodystyling, taiči, florbal, bosu, futsal, capoeira, golf, orientační aktivity, in-line bruslení, outdoorové aktivity, atletika, horostěna, žonglování, severská chůze aj. Zájemci mohou zvolit také letní nebo zimní kurz, který je vhodný pro lyžaře, snowbordisty, zimní turisty, nebo vodní, pěší, kolové, vysokohorské turisty, beach volejbalisty, ale i zájemce o týdenní pobyty se směsicí sportů. Protože nabídka je skutečně veliká a kapacita sportovních hal omezená, probíhá zápis tradičně formou klikací soutěže.

Od IS MU se tak požaduje, aby byl velmi dobře připravený na nápor studentů, kteří si pro sebe ten nejvhodnější tělocvik vybírají usilovným klikáním v IS MU hned první den semestru. V pondělí 20. září 2010 byl systém připraven tak, aby zápis proběhl hladce. Vývojáři přitom zaznamenali dokonce tři rekordy: během dne pondělí 20. září 2010 zaznamenal systém 3 015 157 operací (předchozí rekord 2 879 879), se systémem pracovalo 35 607 uživatelů (předchozí rekord 33 446) a během pěti minut pracovalo se systémem 9 261 uživatelů (předchozí rekord 8 146). Všechny tyto rekordy představují velký nápor na systém, který jej však bezproblémově zvládá.

Obr. 1: Graf využití IS MU 20. září 2010.

Samotné přihlašování do seminárních skupin předmětů tělesné výchovy vypuklo 20. září 2010 v 17 hodin. Hlavní soutěž probíhala 15 minut. Jako první byla rozebrána místa v seminární skupině Sportovního lezení, a to již 6 sekund po začátku soutěže. Dále v prvních 15 sekundách byla obsazena místa v předmětech Tenis a Program SPINNING.

Vývojový tým IS MU pečlivě sleduje vytíženost systému a počty prováděných operací. O rekordních údajích jsme informovali také např. v novince Magická hranice 30 tisíc uživatelů v jeden den překročena v roce 2009.

29. září 2010

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nová verze fulltextového vyhledávání spuštěna (29. 9. 2010 00:00) | Výsledky přijímacího řízení na Právnické fakultě do hodiny » (29. 9. 2010 05:42)

Zatím žádné komentáře.