Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 1.
2011

Rozšířený přehled informací o registraci a zápisu předmětu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Katalog předmětů v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) přináší studentům přehledně a pohodlně veškeré důležité údaje o předmětech (sylaby), které zamýšlejí studovat. V katalogu je zaznamenán rozsah předmětu, jeho vyučující, osnova, požadavky na ukončení a mnoho dalších praktických informací. Nyní byly údaje v katalogu rozšířeny o další, které ocení zejména studenti v období registrace a zápisu. U každého předmětu jsou nově dostupné údaje nejen o jeho celkové kapacitě, ale také o momentálním stavu registrace a zápisu.
Student tak přímo v katalogu může vidět, kolik je zájemců o studium předmětu v daném semestru, kolik studentů má předmět již zapsán, či jaké jsou jeho šance na zápis v kapacitně omezených předmětech.

Obr. 1: Náhled na zobrazené informace v Katalogu předmětů.

Informace o momentálním stavu registrace a zápisu se nyní nově objevuje také u předmětů v registračních šablonách. Registrační šablony jsou nástrojem, který vede studenta při volbě předmětů, jenž by chtěl absolvovat. Student v šablonách najde jednak předměty povinné pro jeho obor, ale také nabídku předmětů volitelných, jazykových apod. V registračních šablonách byla doposud studentům k dispozici informace o počtu zaregistrovaných studentů a kapacitě předmětu. Nyní student vidí okamžitě i počet zaregistrovaných a zapsaných.

Obr. 2: Údaje v registrační šabloně.

Více o registrování předmětů se mohou uživatelé dočíst v Nápovědě: Osobní administrativa → Nápověda → Registrace a zápis předmětů.

O fungování registračních šablon jsme již dříve informovali v novinkách Pořadí v registraci předmětů a změna v zadávání hodnocení a Využití registračních šablon pro tisk studijního katalogu.

7. ledna 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Barevné ikonky oživují Interaktivní osnovy (7. 1. 2011 00:00) | Nové možnosti aplikace Lidé » (11. 2. 2011 00:00)

Zatím žádné komentáře.