Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
11. 2.
2011

Nové možnosti aplikace Lidé

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Aplikace Lidé Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU), která slouží k vyhledávání osob a zobrazování akademických, pracovních a volitelně i soukromých informací o nich, poskytuje uživatelům nové funkce. Agenda nyní obsahuje užitečné odkazy, které mohou využívat učitelé a školitelé pro snadný přístup do Záznamníku učitele respektive agendy Školitel.

Aplikace Lidé nabízí pohodlný způsob, jak může vyučující přistoupit ke správě konkrétního předmětu. Učitel nyní přímo na své osobní stránce vidí po zvolení karty Výuka odkazy, které vedou do Záznamníku učitele s vybraným předmětem, který vyučuje nebo vyučoval. Učitelé jistě ocení jednoduché a intuitivní zobrazení svých předmětů, navíc rozdělených do období, právě s odkazy na nejpoužívanější aplikace Záznamníku učitele vztahující se ke konkrétnímu předmětu.

Obr. 1: Odkazy na aplikace Záznamníku učitele.

Nové možnosti se zobrazují vyučujícímu i na osobní stránce studentů. Pokud si učitel nebo školitel zobrazí osobní stránku některého ze svých studentů pomocí aplikace Lidé, je mu zobrazena navíc speciální nabídka Můj student (viz obr. 2) nebo Moje studentka. V této nabídce se zobrazují informace spojující studenta s učitelem respektive školitelem (např. student studuje nebo studoval předmět vyučovaný daným učitelem, školitel vede studentovi závěrečnou práci). Tyto informace jsou navíc doplněny o odkazy do příslušných aplikací, tudíž usnadňují práci vyučujícím, kteří na jedno kliknutí mohou pracovat se záznamy daného studenta.

Obr. 2: Zobrazení nabídky Můj student.

Na svou osobní stránku se uživatel dostane přes Osobní administrativa → Lidé → Osobní stránka, nebo na ni může přistoupit z kterékoliv autentizované aplikace IS MU, kliknutím na své učo zobrazené na stránce vpravo nahoře.

Aplikace Lidé je rovněž dostupná v Osobní administrativa → Lidé nebo ve veřejné části IS MU pod odkazem Vyhledávání osob.

O aplikaci Lidé jsme dříve informovali také v novinkách Aplikace Lidé v nové podobě, Nové funkce a změny v aplikaci Lidé a Vyhledávání osob s více jmény v aplikaci Lidé.

11. února 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Rozšířený přehled informací o registraci a zápisu předmětu (7. 1. 2011 05:00) | Tržiště práce - pracovní příležitosti pro studenty » (11. 2. 2011 05:00)

Zatím žádné komentáře.