Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
11. 2.
2011

Tržiště práce - pracovní příležitosti pro studenty

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Ve spolupráci s Kariérním centrem MU přináší Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) Tržiště práce, nový nástroj pro zprostředkování nejen pracovních příležitostí. Partnerské firmy (organizace) tak získávají možnost oslovit studenty s nabídkou práce již během jejich studia. Tržiště práce umožňuje studentům pohodlně sledovat zveřejňované nabídky (zejména nabídky práce, ale i nabídky stáží, praxí nebo témat diplomových prací) a jednoduše na ně reagovat pomocí připraveného formuláře. Pro pracovníky partnerských firem nabízí pohodlný způsob sbírání reakcí studentů uložených v jednotném formátu.

Tržiště práce je speciální tematická vývěska, která slouží ke zprostředkování pracovních nabídek a informací souvisejících s kariérními příležitostmi uživatelům IS MU. Vývěska je členěná do sekcí pro jednotlivé partnerské firmy, které se zapojily do projektu. Pověření pracovníci partnerských firem na ni průběžně umisťují nabídky práce a další informace.

Obr. 1: Přehled uveřejněných inzerátů partnerské firmy.

Uživatelé IS MU mohou sledovat Tržiště práce stejným způsobem, jak jsou zvyklí u ostatních vývěsek. Mohou si zařadit vývěsku do "Sledovaných" a odebírat nové zprávy e-mailem. Pokud je nabízená pozice zaujme, použijí volbu "Reagovat na inzerát" za textem konkrétní nabídky. Uživateli se nabídne pro vyplnění kariérních informací předpřipravený formulář. Jeho prostřednictvím vloží životopis, vepíše text motivačního dopisu a zatrhne, zda si přeje vložit do reakce fotografii, přehled absolvovaných předmětů nebo studijní průměr. Z vložených informací se automaticky vytvoří strukturovaný dokument ve formátu PDF, který obsahuje všechny uvedené údaje.

Obr. 2: Formulář pro vyplnění reakce.

Vygenerovaný dokument se po odeslání partnerovi automaticky vloží do příslušné složky na Dokumentovém serveru. Pracovník partnerské firmy ve své sekci vývěsky nalezne vždy odkaz pro prohlížení reakcí studentů a další manipulaci s nimi.

Uživatelé naleznou Tržiště práce v Osobní administrativa → Tržiště práce.

Podrobnější návod, jak aplikaci používat, lze nalézt v připraveném průvodci.

11. února 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nové možnosti aplikace Lidé (11. 2. 2011 00:00) | Zjednodušení tisku sylabů absolvovaných předmětů » (11. 2. 2011 05:42)

Zatím žádné komentáře.