Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
3. 5.
2011

Novinky ze světa IS MU v blogu

  • RSS
Informative | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) již několik let pravidelně informuje všechny zájemce o dění v informačním systému. Upozornění na novinky je zájemcům zasíláno e-mailem a zahrnují informace o nových aplikacích, vylepšeních a věnují se rovněž e-learningu, boji s plagiátorstvím nebo různým dalším zajímavým událostem. Nově jsou příspěvky vkládány do veřejného blogu a uživatelům se zobrazují v modernějším kabátě.

Na rozdíl od předešlé formy zobrazování novinek na samostatných stránkách, má využívání blogu řadu výhod. Především jsou jejich texty zahrnuty do vyhledávání v systému a stávají se tak přístupnějšími.

Obr. 1: Vyhledávání v novinkách.

Dále mají zájemci o informace ze světa IS MU k dispozici nové možnosti, jak články sledovat. Stále zůstává funkční aplikace pro přihlášení se k odběru novinek e-mailem. Nově je možné sledovat příspěvky prostřednictvím RSS kanálu a pro uživatele IS MU se nabízí i možnost přidání blogu mezi sledované a nastavit si zasílání e-mailů pomocí aplikace Události. Další změnou je rovněž to, že přihlášení uživatelé mohou svůj názor na příspěvek vyjádřit jeho ohodnocením. V blogu se také zaznamenává přečtenost příspěvků, kdy text příspěvku po přečtení zešedne a uživatel tak vidí, které novinky už přečetl, a které jsou po něj nové.

Vývojový tým publikuje zajímavé informace i dalšími způsoby. V Deníčku IS MU jsou vystavovány krátké zprávy o změnách v aplikacích a různých vylepšeních. V blogu IS po kapkách zase uživatelé naleznou jednoduchou formou prezentované tipy na využití nejrůznějších funkcí v systému.

3. května 2011

Not read yet0 commentspermalink
« Vyhodnocení docházky na několik kliknutí (3. 5. 2011 09:19) | Nový způsob platby v Obchodním centru MU » (16. 5. 2011 15:00)

No comments have been posted yet.