Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
3. 5.
2011

Vyhodnocení docházky na několik kliknutí

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Koncem února představil Vývojový tým IS MU evidenci docházky studentů na přednášky, cvičení či semináře (Novinka Evidujte docházku studentů přímo v Záznamníku učitele). Nyní na ni navazuje aplikací, která umožní zaznamenanou docházku vyhodnotit. Vyučující tak snadno zjistí, kteří studenti docházku splnili a kteří nikoliv.

Když učitel vstoupí do vyhodnocení docházky poprvé, nabídne se mu formulář, ve kterém vidí, kolik proběhlo hodin výuky. Do formuláře může zadat, kolik bude během období výuky akceptovat neúčastí. Pokud už vyučující s docházkou pracoval, může použít i parametry, které nastavil u jiného semináře.

Formulář pro nastavení parametrů docházky

Obr. 1: Formulář pro nastavení parametrů docházky.

Vyhodnocení docházky lze používat v průběhu semestru pro průběžnou kontrolu – aplikace nejprve poskytne náhled docházky. Zobrazí se seznam studentů, přehled jejich docházky a výsledek jejího vyhodnocení. Vyučující si může přehled studentů různě filtrovat (všechny, se splněnou, nesplněnou docházkou apod.).

Náhled docházky

Obr. 2: Náhled docházky.

Vyhodnocení docházky lze uložit do poznámkového bloku. Splnění a nesplnění se ukládá i jako počet bodů (1, resp. 0). Lze s ním tedy dále pracovat v uživatelských sumarizacích poznámkových bloků nebo jej využít pro sestavení seznamu studentů. (Např. za účelem obeslání studentů, kteří nesplnili docházku, s nabídkou náhradního plnění.)

Před koncem období výuky v semestru lze nechat do poznámkového bloku uložit výsledek docházky, jen těm studentům, kteří již mají splněno. Studenti, kteří v danou chvíli ještě nesplnili povinnost docházky, se nebudou znepokojovat, neboť jim se v poznámkovém bloku výsledek neobjeví. Finální vyhodnocení docházky je vhodné použít skutečně až po skončení výuky.

Aplikace počítá s tím, že studenti si mohou své absence nahrazovat na jiných seminářích, umožňuje tuto skutečnost zanést do evidence a pracuje s ní i při vyhodnocení. Zároveň je otevřená i individuálním případům. Aplikace sice provede vyhodnocení, které pak lze jedním kliknutím uložit, ale vyučující může kdykoliv výsledek vyhodnocení docházky u jednotlivých studentů ručně změnit. Konečné není ani nastavení parametrů vyhodnocení docházky, které lze upravovat, následně nechat docházku přepočítat a změnit případně její výsledek.

Aplikace se nachází v
Osobní administrativa → Záznamník učitele → Docházka .. vyhodnocení.

Podrobnější informace o fungování agendy jsou uvedeny i v Nápovědě

Další informace o tom, co umožňuje nová verze Záznamníku učitele, jsme uvedli v novince Nová generace Záznamníku učitele.

3. května 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Přepočet získaných kreditů na jedno kliknutí (12. 4. 2011 05:00) | Novinky ze světa IS MU v blogu » (3. 5. 2011 09:21)

Zatím žádné komentáře.