Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
16. 5.
2011

Nová verze vkládání souborů do archivu závěrečné práce

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) přináší vylepšený způsob vkládání souborů do archivu závěrečných prací. Vkládání je nyní pro uživatele jednodušší a navíc jsou nově v systému evidovány údaje o typu souboru a jeho autorovi.

Uživateli, který vkládá soubor do archivu závěrečné práce, se nyní nabízí nový formulář, pomocí kterého snadno vyplní požadované údaje. Ve formuláři buď nechá zaznačeno, že autorem vkládaného souboru je on sám, nebo autora dohledá v systému. Tato funkce nalezne uplatnění zejména v případech, kdy pověření pracovníci, kupříkladu sekretářky kateder, vkládají posudek za externího oponenta a podobně. Výhodou je, že nyní systém může zobrazit nejen údaje o vkladateli souboru, ale také o tom, kdo ho vytvořil.

Vkládání souboru do archivu závěrečné práce

Obr. 1: Vkládání souboru do archivu závěrečné práce.

Další nová funkčnost aplikace spočívá ve volbě typu souboru. Studenti, kteří vkládají svoji práci do archivu, mohou vybrat, zda vkládají text práce nebo přílohu. Vedoucí prací, oponenti a další oprávněné osoby navíc mohou do archivu vkládat také posudky (vedoucího či oponenta) a v opodstatněných případech i zprávu o průběhu obhajoby. Dále mohou uživatelé volitelně zadat název a popis souboru.

Na stránce archivu se nyní zobrazují soubory nejen ve správci souborů, jak bylo doposud, ale také strukturovaně dle typu. Online archiv závěrečné práce je tak pro uživatele přehlednější a přívětivější.

Výpis souborů v online archivu závěrečné práce

Obr. 2: Výpis souborů v online archivu závěrečné práce.

Podrobnější informace o fungování agendy jsou uvedeny i v Nápovědě.

16. května 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nový způsob platby v Obchodním centru MU (16. 5. 2011 15:00) | Statistika využívání e-zkoušení na podzim 2010 » (8. 6. 2011 13:30)

Zatím žádné komentáře.