Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
16. 5.
2011

Nový způsob platby v Obchodním centru MU

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Obchodní centrum MU slouží pro nabídku vzdělávacích služeb a zboží na Masarykově univerzitě. Eviduje objednávky a platby za ně, jeho nástroje jsou využívány různými pracovišti napříč celou univerzitou. Tento internetový obchod je na základě podnětů z reálné praxe průběžně rozšiřován a zdokonalován. Nyní byla implementována možnost snadnějších plateb v hotovosti prostřednictvím tzv. Pokladny Obchodního centra.

Organizátor akce, která se v Obchodním centru nabízí, má nyní možnost přijmout peníze k objednávce hotově přímo na akci a zaevidovat jejich přijetí v Obchodním centru, aniž by docházelo k neúměrné zátěži pracovníků při zadávání platby do účetního systému a tisku pokladního dokladu.

Prakticky celý proces funguje tak, že zákazník má při vytváření objednávky u vybraných akcí možnost zvolit způsob platby Pokladnou OC. Pokud si tento způsob vybere, systém mu vypíše informaci, kde konkrétně může zaplatit.

Formulář pro nastavení parametrů docházky

Obr. 1: Volba způsoby platby při vytváření objednávky.

Pracovník, který platbu v hotovosti přebírá, jednoduše dohledá danou objednávku v systému a kliknutím zaznačí, že peníze přijal. Ihned se mu nabídne možnost vytisknout zákazníkovi daňový doklad.

Formulář pro nastavení parametrů docházky

Obr. 2: Převzetí platby v hotovosti v Obchodním centru MU.

Nová funkce najde využití především u nabídky akcí, kde se počítá s velkým množstvím hotovostních plateb a kde není možné zajistit platbu bankovním převodem nebo platební kartou, což jsou stále nejčastější formy platby. V prvním květnovém týdnu roku 2011 se tento způsob plateb osvědčil v pilotním provozu při prodeji kurzů Univerzity třetího věku. Obchodní centrum MU tak dle pochvalných slov organizátorů velmi usnadnilo práci při zpracování došlých plateb a urychlilo vyřízení objednávek jednotlivých zákazníků.

O využívání Obchodního centra MU jsme také informovali například v příspěvcích Výhody Obchodního centra MU v externích konferenčních systémech a Obchodní centrum MU umožňuje přijímat dary zaslané univerzitě a další novinky.

16. května 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Novinky ze světa IS MU v blogu (3. 5. 2011 09:21) | Nová verze vkládání souborů do archivu závěrečné práce » (16. 5. 2011 15:02)

Zatím žádné komentáře.