Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 6.
2011

Publikace na Elportále získala cenu konference Inforum 2011

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Publikace Metodika tvorby bibliografických citací autorů z Masarykovy univerzity Jiřího Kratochvíla, Petra Sejka, Věry Anthové a Marka Stehlíka získala cenu konference Inforum 2011.

Cenou INFORUM je každoročně oceněno několik nejvýznamnějších a nejlepších českých produktů, služeb nebo činů spojených s elektronickými informačními zdroji s významem pro českou a slovenskou oblast. Z nominovaných produktů publikaci vybrali v hlasování sami účastníci 17. ročníku konference, která se uskutečnila 24. až 26. května 2011.

Oceněná publikace je přínosná pro uživatele, které zajímá problematika bibliografických citačních stylů v akademickém prostředí a pravidla citační a publikační etiky (včetně problematiky plagiátorství). Obsah je zpracován formou interaktivních tutoriálů, součástí jsou praktické příklady vytváření citací. Uživatel zde najde i online aplikaci, pomocí níž lze generovat soupisy citované literatury podle požadavků vědeckých časopisů.

Publikace vznikla ve spolupráci se Servisním střediskem pro e-learning na MU (to se podílí na realizaci projektu Systém vzdělávání pro inovaci studijních programů s podporou IT), které spolupracuje s pedagogy MU a pomáhá jim upravovat stávající studijní materiály nebo vytvářet nové výukové pomůcky (studijní weby, publikace, animace, multimediální odpovědníky, obrázky či schémata).

V souvislosti s letošní cenou lze připomenout, že výsledky pracoviště Vývojového týmu IS MU, pod které Servisní středisko pro e-learning na MU spadá, byly v minulosti touto cenou již několikrát oceněny:

Elektronický archiv závěrečných prací MU získal prestižní cenu (2007)
Inforum 2008: Národní registr VŠKP a systém na odhalování plagiátů (2008)
Systém na odhalování plagiátů Theses získal cenu INFORUM (2009)

Autorům k ocenění blahopřejeme.

Cena Inforum 2011 pro letošního vítěze

Obr. 1: Cena Inforum 2011 pro letošního vítěze.

8. června 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Diskusní fóra umožňují uzamykat jednotlivá diskusní vlákna (8. 6. 2011 13:32) | Jednodušší aplikace pro správu odevzdáváren v Záznamníku učitele » (23. 6. 2011 08:00)

Zatím žádné komentáře.