Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 6.
2011

Diskusní fóra umožňují uzamykat jednotlivá diskusní vlákna

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Diskusní fóra jsou agendou, která umožňuje uživatelům Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) komunikovat s různými skupinami osob. Vývojový tým nyní implementoval do aplikace novou funkci, jejímž prostřednictvím lze v diskusích uzamykat jednotlivá diskusní vlákna.

V IS MU je možné přispívat do několika typů diskusních fór - předmětových (k tématům týkajících se výuky konkrétního předmětu), tematických (s dlouhodobým seriózním diskusním záměrem samotných uživatelů), obecných (fakultních a celouniverzitních fór k tématům týkajících se univerzity) a do oblíbených plkáren (k relaxačním tématům).

Novinkou, která se týká pouze předmětových a tematických fór, je uzamykání jednotlivých vláken pro přispívání a editaci příspěvků. Pokud se moderátor fóra nebo zakladatel vlákna v tematickém fóru, případně učitel v předmětovém fóru, rozhodne, že již nechce, aby se dále kdokoli vyjadřoval nebo měnil své příspěvky, může vlákno uzamknout. Tato funkce může posloužit např. učiteli v případě, že používá diskusní fórum k odevzdávání úkolů formou příspěvků a chce odevzdávání časově omezit. Pokud se uživatel rozhodne, že by chtěl znovu vlákno pro přispívání nebo editaci příspěvků otevřít, může je opět odemknout.

 Nabídka funkcí pro vlákno diskusního fóra s možností uzamknout vlákno

Obr. 1: Nabídka funkcí pro vlákno diskusního fóra s možností "uzamknout vlákno".

8. června 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Statistika využívání e-zkoušení na podzim 2010 (8. 6. 2011 13:30) | Publikace na Elportále získala cenu konference Inforum 2011 » (8. 6. 2011 13:33)

Zatím žádné komentáře.