Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
23. 6.
2011

Publikace vydané na Elportále MU mohou mít nově přiděleno ISBN

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Informační web o e-learningu na Masarykově univerzitě Elportál MU, jehož součástí je stále bohatší knihovna původních multimediálních a interaktivních výukových publikací (Elektronické výukové publikace), reaguje na změnu v systému přidělování ISBN v ČR.

Od července 2010 Národní agentura ČR pro ISBN umožňuje přidělení tohoto identifikátoru i on-line publikacím. Publikace zveřejněné na Elportále MU proto nyní mohou, pokud splní podmínky, mít vlastní ISBN identifikátor. Autor zájem o přidělení identifikátoru ISBN sdělí v žádosti o zveřejnění publikace na Elportále a zbytek už zajistí ediční rada a správa Elportálu ve spolupráci s Nakladatelstvím MU.

Publikace, které získají ISBN číslo, budou identifikovatelné jak pod ISSN číslem Elportálu, tak pod nově přiděleným unikátním ISBN. Vedle ISSN a ISBN je plánováno digitální díla na Elportále označovat také identifikátorem DOI (Digital Object Identifier).

Podmínky pro přidělení ISBN čísla a další informace najdete v nových Pravidlech pro zveřejňování a recenze děl na Elportále. Informace, jak mají postupovat autoři, jsou zveřejněny v odstavci Jak mám postupovat, chci-li publikovat na Elportále.

23. června 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Jednodušší aplikace pro správu odevzdáváren v Záznamníku učitele (23. 6. 2011 08:00) | Novinky v aplikaci Odpovědníky » (20. 7. 2011 10:18)

Zatím žádné komentáře.