Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
29. 8.
2011

IS MU je provozován na nových a výkonnějších počítačích

  • RSS
Interesting | 3 | 3
Novinky

Ve dnech 12. - 13. srpna 2011 proběhla kompletní modernizace centrálních serverů pro ukládání dat v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU).

Do letošní modernizace zajišťovaly funkci centrálních serverů pro ukládání dat počítače z roku 2007. Od té doby výrazně vzrostl jak počet aktivních uživatelů IS MU, tak celkový počet přístupů do systému. Dále došlo k výraznému rozvoji stávajících aplikací pro elektronickou podporu výuky a studijní administrativy a také k spuštění nových agend, které významně rozšířily původní zaměření systému. Všechny tyto změny znamenaly pro původní hardware vysokou zátěž, a proto bylo přistoupeno k jeho výměně.

Nové počítače přináší vylepšení hned na několika úrovních. V první řadě by měla až dvojnásobně vzrůst rychlost samostatných výpočtů, kterou umožní změna architektury procesorů, s původním hardwarem nedosažitelná. Dále bude zvýšena propustnost systému v případech, kdy je prováděno současně velké množství různých požadavků. V neposlední řadě se jedná o řešení méně energeticky náročné a s celkově nižšími náklady na provoz. Z pohledu uživatele bude tedy IS MU po optimalizaci všech komponent rychlejším, výkonnějším a ještě spolehlivějším systémem než doposud.

Plánovaný výpadek byl uživatelům s předstihem ohlášen, postup prací mohli sledovat v reálném čase na stránce zřízené speciálně pro tento účel na webu Fakulty informatiky. Provoz služeb systému byl kompletně obnoven již v sobotu 13. srpna odpoledne, neboť veškeré práce na výměně, ač nebyly jednoduché, probíhaly z hlediska uživatelů téměř bezproblémově. Již po prvních dnech provozu systému na nových serverech zaznamenal Vývojový tým od uživatelů pochvalné reakce na rychlejší odezvu aplikací.

29. srpna 2011

Not read yet0 commentspermalink
« Zpracování žádostí a rozhodnutí prostřednictvím Úřadovny (29. 8. 2011 13:20) | Historie operací nad úložištěm souborů » (21. 10. 2011 12:36)

No comments have been posted yet.