Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 8.
2011

Tisk interaktivní osnovy

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Interaktivní osnova předmětu v IS MU slouží jako rozcestník, který vytváří učitel pro své studenty, aby v předmětu zorganizoval výuku, studijní materiály a e-learningové aktivity, jejichž plnění po studentech v průběhu semestru požaduje. Na jednom místě má student přehledně zorganizovanou výuku – uspořádanou časově nebo tématicky – na celý semestr v podobě odkazů na studijní texty, odevzdávárny, elektronické testy, doplňující informační zdroje odkazující do Internetu aj. Učitelé často interaktivní osnovu využívají také k vytváření souvislých studijních textových i multimediálních materiálů, které si studenti častokrát chtějí vytisknout a pracovat s nimi jako s výukovými texty v papírové podobě.

Tomuto požadavku se snažili vyjít vývojáři vstříc a do interaktivní osnovy doplnili funkci, která uživateli zobrazí interaktivní osnovu ve formě vhodnější pro tisk přímo z prohlížeče. Při použití funkce "Zobrazit ve formátu pro tisk" v osnově se v novém okně prohlížeče zobrazí obsah osnovy bez standardního levého navigačního sloupce IS MU, tlačítek pro rozbalení a sbalení osnovy a ikonek, které informují o poslední změně osnovy. K vytisknutí pak už stačí jen běžná funkce prohlížeče zpravidla dostupná v nabídce Soubor → Tisk.

Obr. 1: Interaktivní osnova ve formátu pro tisk

Více o Interaktivních osnovách se dočtete v Nápovědě a také v novinkách Nová verze e-learningových Interaktivních osnov a Barevné ikonky oživují Interaktivní osnovy.

29. srpna 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ověření absolventa dle čísla diplomu (20. 7. 2011 10:21) | Skupiny osob v nové verzi » (29. 8. 2011 13:18)

Zatím žádné komentáře.