Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 8.
2011

Skupiny osob v nové verzi

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Agenda Skupiny osob má v rámci Informačního systému Masarykovy univerzity široký rozsah využití. Umožňuje regulovat přístupová práva ke čtení různých dokumentů nebo vývěsek, slouží k povolování přístupu do vybraných budov a místností nebo je jejím prostřednictvím možné vyjmenovat členy hromadné poštovní adresy. Nyní byla aplikace, jejíž pomocí definují a spravují oprávnění uživatelé pojmenované skupiny osob, spuštěna v kompletně nové verzi.

Aplikace byla zásadně přepracována a v prvé řadě se změnila titulní stránka, která nyní umožňuje strukturované vyhledávání skupin. Výběr skupin je možné omezit na základě zařazení zvolené osoby ve skupinách, dále pak dle zařazení skupiny na pracoviště nebo samotným vyhledáváním v názvu a zkratce skupiny.

Obr. 1: Vyhledávání ve skupinách osob.

Na titulní stránce přibyl rovněž výběr skupin v pravé části stránky. Výběr je implicitně naplněn skupinami, kde je uživatel zaveden jako správce. Díky tomuto vylepšení mají správci ke svým skupinám rychlejší přístup. Výběr lze také upravit dle individuálních požadavků, přidat do něj další skupiny nebo naopak méně často používané skupiny odebrat. Skupiny lze přidávat i odebírat také hromadně.

Obr. 2: Seznam vybraných skupin.

Používání aplikace je pro správce pohodlnější i díky přímé nabídce všech dostupných funkcí u každé skupiny. Jednoduše a rychle lze zobrazit veškeré podrobné informace o skupině, přidávat nebo odebírat členy či kupříkladu upravovat plnící funkci.

Obr. 3: Dostupné funkce u vybrané skupiny.

Protože je aplikace v testovací verzi, mohou uživatelé vkládat podněty do Podnětovny (autentizováno).

29. srpna 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Tisk interaktivní osnovy (29. 8. 2011 13:17) | Zpracování žádostí a rozhodnutí prostřednictvím Úřadovny » (29. 8. 2011 13:20)

Zatím žádné komentáře.