Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
5. 12.
2011

Záznamník učitele s novými možnostmi pro hromadné operace

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) přichází s dalším vylepšením Záznamníku učitele. Tato stěžejní agenda IS MU byla doplněna o nové funkce, které si kladou za cíl zjednodušit vyučujícím práci při administraci předmětů.

Záznamník učitele je agenda, která v sobě zahrnuje několik desítek aplikací pro správu předmětů, hodnocení studentů, vystavování studijních materiálů, testování studentů atd. Tyto aplikace a mnohé další spolu tvoří komplexní službu, která vyučujícím umožňuje všechny administrativní úkony týkající se předmětů provádět přímo v IS MU.

Nyní Vývojový tým IS MU přichází s novými funkcemi, které rozšiřují možnosti nastavení omezení, vylepšují zasílání dopisů nebo práci s poznámkovými bloky. Nově lze tedy v Záznamníku učitele:

  1. Omezit skupinu studentů vybraného předmětu pouze na ty, kterým vyučující vede závěrečnou práci nebo je jejich školitelem v doktorském studiu.

    Obr. 1: Volba omezení studentů předmětu.

  2. Zaslat dopis všem vyučujícím předmětu. Tato funkce umožňuje jednoduše komunikovat mezi vyučujícími vybraných předmětů, aniž by bylo nutné např. v aplikaci Pošta zadávat jednotlivě jména vyučujících, aby se jim všem mohla odeslat zpráva.

    Obr. 2: Zaslání dopisu vyučujícím vybraných předmětů.

  3. Nejvíce nových funkcí však doznala manipulace s poznámkovými bloky, do kterých vyučující zapisují hodnocení studentů v průběhu semestru (za domácí úlohy, projekty, eseje, …). Nově lze hromadně přidat libovolný text na konec všech vybraných poznámkových bloků nebo hromadně přidat symbol hvězdičky před vybrané/á číslo/a v bloku (hvězdička následovaná číslem se chápe jako bodové ohodnocení). Posledním vylepšením je možnost vytvoření nového poznámkového bloku zkopírováním obsahů různých poznámkových bloků (i z různých předmětů).

    Obr. 3: Nabídka hromadných operací nad poznámkovými bloky.


Všechna tato vylepšení byla realizována na základě podnětů od uživatelů IS MU. Záznamník učitele tak nyní umožňuje obsloužit další specifické požadavky uživatelů.

O změnách v Záznamníku učitele jsme vás informovali také v dřívějších novinkách: Jednodušší aplikace pro správu odevzdáváren v Záznamníku učitele, Vyhodnocení docházky na několik kliknutí, Evidujte docházku přímo v Záznamníku učitele a Nová generace Záznamníku učitele.

5. prosince 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Archivovaná sdělení (5. 12. 2011 10:29) | Změny v Rozvrhu usnadňují vizuální orientaci » (5. 12. 2011 10:42)

Zatím žádné komentáře.