Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
16. 12.
2011

Burza seminárních skupin

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) přichází s novou aplikací, která umožňuje studentům vyměňovat seminární skupiny předmětu s jinými studenty. Tato aplikace byla z řad studentů velmi poptávaná.

Na začátku semestru, v období registrace do seminárních skupin, si studenti vybírají seminární skupiny ke studovaným předmětům. Kapacita těchto skupin je většinou omezená a jejich počet je předem daný. Každý semestr se tudíž stává, že studenti přihlášení na jednu seminární skupinu by chtěli navštěvovat skupinu jinou - ať již z jakéhokoliv důvodu (do požadované skupiny se nevešli, současná skupina jim časově nevyhovuje, …). Proto v rámci IS MU vznikla aplikace Burza seminárních skupin.

Obr. 1: Výměna seminární skupiny.

Studenti v této aplikaci vidí přehled inzerátů poptávajících jejich seminární skupinu. Na tyto inzeráty mohou reagovat (respektive mohou si vyměnit skupiny mezi sebou) a samozřejmě mohou vkládat vlastní inzeráty na výměnu seminární skupiny. Aplikace navíc poskytuje vkládání neveřejných inzerátů, které se nezobrazují ostatním studentům, ale umožňují bezpečnou výměnu skupiny s konkrétním spolužákem. Burza seminárních skupin také upozorňuje uživatele na kolize v rozvrhu, aby nepoptávali skupiny, které by nemohli navštěvovat.

Obr. 2: Založení nového inzerátu.

Mimo této nové aplikace byla vývojovým týmem IS MU upravena i stávající aplikace pro přihlašování do seminárních skupin, která nově studenty také informuje o kolizích v rozvrhu. Dalším vylepšením je možnost zobrazení pouze těch skupin, ke kterým se student může přihlásit. Posledním vylepšením této aplikace je možnost přehlášení ze skupiny do skupiny jiné pouze na jedno kliknutí.

Uživatelé tuto aplikaci naleznou v Osobní administrativa → Student → Burza seminárních skupin.

Podrobnější návod k aplikaci najdete v Nápovědě.

16. prosince 2011

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Institucionální repozitář MU (16. 12. 2011 09:46) | Překvapující nominace Theses.cz v Křišťálové Lupě 2011 » (20. 12. 2011 10:56)

Zatím žádné komentáře.