Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
30. 1.
2012

Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin

  • RSS
Zajímavé | 3 | 3
Novinky

Aplikace Rozvrh prošla v poslední době řadou změn, jejichž cílem bylo usnadnit uživatelům Informačního systému MU (IS MU) práci s touto aplikací. Vývojový tým IS MU nyní implementoval další funkce, které usnadňují správu zapisovaných předmětů a nabízí nové možnosti zobrazení rozvrhu pro jednodušší výběr seminárních skupin.

Jedním z vylepšení je aplikace Vyhledávání v rozvrhu, která nalezne vhodné předměty dle zadaných kritérií. Aplikace je dostupná v agendě Rozvrh nebo u zobrazeného rozvrhu v sekci Nastavení. Uživatel může vstoupit přímo do aplikace bez předvolených parametrů, nebo může vyhledávat předměty přímo v rozvrhu (obr. 1). V případě vyhledávání v rozvrhu vypíše aplikace do volných míst, kde student nemá výuku, ikonky (obr. 2). Po jejich rozkliknutí se nabídne aplikace pro vyhledávání předmětů vhodných do těchto volných míst - podle času konání výuky a dalších kritérií např. předměty ze všech fakult, bez seminárních skupin, podle počtu kreditů apod. (obr. 3).

Obr. 1: Možnosti vyhledávání v rozvrhu.

Obr. 2: Ikonky odkazující na vyhledávání předmětů.

Obr. 3: Možnosti upřesnění vyhledávání.

Seznam vyhledaných předmětů obsahuje i proklik na zobrazení rozvrhu s vybraným předmětem, odkaz na registraci předmětu či vyhodnocení prerekvizit.

Do Rozvrhu byly přidány také nové volby, které usnadňují výběr seminární skupiny. Studenti si tak nyní mohou v rozvrhu zobrazit semináře zapsaných/zaregistrovaných předmětů, příp. i semináře předmětů, u nichž nejsou přihlášeni k žádné seminární skupině.

Obr. 4: Volby pro zobrazení seminárních skupin v rozvrhu.

Seminární skupiny, které se zobrazují v rozvrhu navíc, mají jiné podbarvení, aby byly dobře identifikovatelné (barvy se liší podle zvoleného designu). Navíc mají také v pravém rohu barevný trojúhelník (obr. 5), který indikuje, zda je možné se do semináře přihlásit/přehlásit. Kliknutím na trojúhelník se studenti dostanou k přehledu seminárních skupin, kde mohou požadovanou akci provést.

Obr. 5: Zobrazení seminárních skupin v rozvrhu.

Studenti, kteří jsou zvyklí vybírat semináře přes aplikaci Přihlašování do seminárních skupin, mohou využít novou funkci zobrazení rozvrhu s vybranou seminární skupinou. Ihned tak uvidí, zda jim seminář vyhovuje či nikoliv.

Obr. 6: Zobrazení rozvrhu v aplikaci Přihlašování do seminárních skupin.

Aplikace jsou dostupné přes Osobní administrativa -> Rozvrh -> Zobrazení rozvrhu nebo Osobní administrativa -> Student -> Přihlašování do seminárních skupin.

Podrobnosti o aplikaci Rozvrh najdete v Nápovědě.

O předchozích změnách v aplikaci Rozvrh jsme vás informovali v novince Změny v Rozvrhu usnadňují vizuální orientaci.

30. ledna 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Hodnocení stravovacích zařízení SKM (30. 1. 2012 12:44) | Změny ve výpisu informací o předmětu » (21. 2. 2012 10:16)

Zatím žádné komentáře.