Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 6.
2012

Nový design a změny v registrační aplikaci

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) provedl řadu změn v aplikaci pro registraci předmětů. Mezi tyto změny patří vytvoření nabídky předmětů z celé MU, zajištění přednosti v zápisu opakujícím studentům a změna designu registrační aplikace.

Registraci předmětů z jiných fakult studentům usnadní nabídka předmětů z celé MU, kterou připravily jednotlivé fakulty tak, aby předměty nebyly omezeny žádnými podmínkami (prerekvizity, předchozí znalosti či příslušnost k oboru). Tato nabídka je studentům dostupná prostřednictvím odkazu "Nabídka z celé školy pro studenty libovolného oboru či fakulty" v registrační aplikaci. Ostatní zájemci si mohou nabídku předmětů prohlédnout v aplikaci "Výpis seznamu předmětů" po výběru příslušné fakulty.

Obr. 1: Nabídka předmětů z celé MU.

Byla implementována nová pravidla pro zajištění dobrého pořadí a přednostního zápisu pro studenty, kterým se nepodařilo zapsaný předmět úspěšně ukončit a musí jej opakovat. Povinnost opakovat neúspěšně ukončený předmět v nejbližším semestru, kdy je vypsán, ukládá Studijní a zkušební řád MU čl. 21 odst. 2. Podrobnější informace o těchto pravidlech lze najít v Nápovědě.

Významnou změnou je také nový design registrační aplikace, který má zpřehlednit a usnadnit jednotlivé kroky registrace. Řadu operací spojených s registrací nyní mohou studenti učinit přímo v tabulce s přehledem zaregistrovaných/zapsaných předmětů. Jedná se např. o zrušení předmětu, změnu ukončení, podání žádosti o výjimku apod. V tabulce je uvedena také informace o případné problémové registraci předmětu. Odkazy na další aplikace jsou uvedeny pod tabulkou a pro větší přehlednost rozděleny podle typu operace.

Obr. 2: Nová podoba tabulky se zaregistrovanými/zapsanými předměty.

Jednou z novinek je také grafické znázornění termínů registrace a zápisu na jednotlivých fakultách, včetně informace, kolik dní do vybraného termínu zbývá.

Obr. 3: Zobrazení termínů registrace a zápisu.

Nová verze aplikace Registrace bude dostupná všem studentům od srpna 2012, kdy nahradí původní verzi. Do té doby si mohou studenti novou verzi zapnout po kliknutí na možnost "Přepnout na novou" v informačním proužku v dolní části registrační aplikace.

12. června 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Agenda Student v nové verzi (12. 6. 2012 13:49) | Plnění publikací záznamem z WoS » (10. 7. 2012 15:01)

Zatím žádné komentáře.