Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 6.
2012

Agenda Student v nové verzi

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Prostřednictvím agendy Student mají studenti přístup ke všem aplikacím potřebným v průběhu studia, tj. k registraci předmětů, ke studijním materiálům, k přihlašování na zkoušky apod. Nyní přichází Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) s novou verzí této agendy. Cílem nové verze je především usnadnit přístup ke studentským aplikacím, zpřehlednit orientaci v předmětech či informovat studenty o studijních událostech přímo na titulní stránce Studenta.

Obr. 1: Nová titulní stránka Studenta.

K usnadnění přechodu mezi jednotlivými aplikacemi byl přidán navigační proužek, který je dostupný ve všech studentských aplikacích a obsahuje odkazy na nejpoužívanější aplikace.

Obr. 2: Navigační proužek.

Poslední studijní události, tj. známky, zkušební termíny či změny v poznámkových blocích, najdou nyní studenti přehledně uspořádané na titulní stránce Studenta v panelu Poslední studijní události. Tyto události si mohou nechat zasílat také e-mailem.

Obr. 3: Přehled posledních studijních událostí.

Pro zjednodušení orientace ve studovaných předmětech byla vytvořena nová sekce Předměty, která zobrazuje všechny relevantní materiály a informace k předmětu na jednom místě.

Obr. 4: Rozcestník předmětů.

Vylepšení čeká také studenty s více studii. Ti si nyní mohou v některých aplikacích zobrazit informace ze všech studií najednou. Stačí v pravém horním rohu stránky změnit studium na "Všechna studia".

Obr. 5: Zobrazení všech studií.

Aby měli studenti lepší přehled o nadcházejících událostech, byl do pravého informačního panelu přidán Kalendář, který upozorňuje na události týkající se předmětových i nepředmětových balíků, odpovědníků, zkušebních termínů či odevzdáváren. Do budoucna je plánována i možnost přidávání vlastních záznamů.

Obr. 6: Kalendář.

Více informací o novém Studentovi najdete v Průvodci.

12. června 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Tisk překladu diplomu do anglického jazyka (12. 6. 2012 13:47) | Nový design a změny v registrační aplikaci » (12. 6. 2012 13:51)

Zatím žádné komentáře.