Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
10. 7.
2012

Plnění publikací záznamem z WoS

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) nabízí svým uživatelům širokou paletu nástrojů pro správu publikací prostřednictvím agendy Publikace. Každý uživatel si přímo v IS MU může evidovat vlastní publikace včetně jejich textů, zobrazovat si je na Osobní stránce či v životopisu. Údaje o publikacích jsou každoročně zasílány do centrálního registru RIV ("Rejstřík informací o výsledcích").

Vývojový tým IS MU nyní ještě více usnadňuje vytváření nových záznamů pomocí automatického načtení záznamu z citační databáze Web of Science (WoS). WoS je multioborová bibliografická citační databáze s abstrakty, která obsahuje citační údaje o více než 40 milionech článcích z více než 11000 vědeckých časopisů. IS MU se nyní umí napojit na tuto databázi a pomocí identifikačního kódu, tzv. UT WoS kódu, umí dohledat a předvyplnit formulář nového publikačního záznamu. Možnost předvyplnit formulář záznamem z WoS je dostupná pouze pro články v odborném periodiku nebo ve sborníku.

Obr. 1: Naplnění formuláře záznamem z WoS.

Uživatelé tak mají k dispozici jednoduchý nástroj pro efektivní vytváření publikačních záznamů v IS MU.

O aplikacích pro správu publikací jsme vás dříve informovali v novinkách Služba SHERPA/RoMEO v Publikacích, Historie změn publikačních záznamů, Načítání publikací z citačních záznamů.

10. července 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nový design a změny v registrační aplikaci (12. 6. 2012 13:51) | Nový projekt na podporu e-learningu » (10. 7. 2012 15:02)

Zatím žádné komentáře.