Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
24. 9.
2012

Počet operací za den překonal 4 miliony

  • RSS
Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) obvykle zažívá během prvního dne semestru největší nápor studentů, neboť mimo jiné probíhá přihlašování do seminárních skupin předmětů tělesné výchovy. Díky nedávné modernizaci systému je zajištěn plynulý a stabilní výkon systému i při velkém zatížení a počet operací a osob, které se systémem mohou současně pracovat, se tak neustále zvyšuje.

Rekord padl i první den podzimního semestru 17. 9. 2012, kdy Vývojový tým IS MU zaznamenal nejvyšší počet operací za den, který poprvé v historii překročil hranici 4 milionů. Tento den provedlo 37 105 osob 4 094 573 operací. Takto velký počet operací v IS MU je způsoben více faktory. Studenti si kontrolují zapsané předměty a prochází studentské agendy, učitelé se věnují svým předmětům, studijní oddělení vydává potvrzení o studiu apod. Vliv má i velký zájmem o seminární skupiny předmětů Centra univerzitního sportu (CUS) Fakulty sportovních studií. CUS nabízí každý semestr studentům několik desítek sportovních disciplín např. squash, volejbal, jogging, box, tenis, posilování, plavání, capoeira, in-line bruslení apod. V tomto semestru byl největší zájem o spinning, který byl rozebrán hned v první sekundě po zahájení přihlašování do seminárních skupin, v prvních deseti sekundách bylo rozebráno celkem 42 seminárních skupin.

Nový rekord byl také zaznamenán již na začátku zápisu předmětů na Fakultě sportovních studií 3. 9. 2012 v 17.00, kdy bylo provedeno 137 651 operací za 5 minut (dosavadní rekord z prvního dne minulého semestru, kdy probíhal zápis seminárních skupin TV, byl 86 391 operací).

Obr. 1: Počty otevřených stránek is.muni.cz v jednom dni.

Informace k dřívějším rekordům najdete v novinkách Rekordní počet operací v IS MU nebo Tři rekordy v první den semestru.

24. září 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Změny v plnící aplikaci pro šablony oboru (24. 9. 2012 14:07) | Open space konference o e-learningu IS MU II » (8. 10. 2012 12:18)

Zatím žádné komentáře.