Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
24. 9.
2012

Změny v plnící aplikaci pro šablony oboru

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) vylepšil aplikaci, která slouží pro plnění šablon, a připravil novou aplikaci na kontrolu přiřazení šablon ke studijním oborům. Agenda šablon v IS MU již léta slouží k evidenci předmětů pro jejich jednoduchou registraci na začátku semestru studenty. V šablonách se také evidují doporučené plány pro průchod studiem a studijní katalogy a s jejich pomocí se kontrolují podmínky splnění studijních povinností pro udělení diplomu.

Aplikace pro plnění šablon daty je nyní jednodušší a přehlednější. Nejvýraznější změnou prošel design celé aplikace, který nyní nabyl ergonomičtější podoby. Zobrazuje pouze to nejnutnější - editační dialogy jsou dostupné skrze rozbalovací nabídky, formuláře jsou lépe strukturované.

Obr. 1: Výpis podúrovní šablony.

Nově je možné u předmětů v šabloně evidovat požadovaný typ ukončení, počet kreditů a opakování. Toto nastavení se projeví při kontrole splnění studijních povinností, kdy se daný předmět bude považovat za splněný pouze v případě dosažení nastavených hodnot. Plniči šablon také jistě ocení možnost hromadné manipulace s předměty (přidávání/odebírání).

Obr. 2: Podrobné nastavení předmětu.

Obr. 3: Nastavení podúrovně šablony s možností hromadné úpravy předmětů.

V neposlední řadě bylo umožněno přiřadit kontrolní šablony k oborům studia. Administrativní pracovníci tak nyní mohou ve speciální aplikaci zkontrolovat, zda má každý obor vytvořen kontrolní šablonu.

Obr. 4: Přiřazení šablony k oboru.

Obr. 5: Kontrola přiřazení šablon k oborům.

Více informací o šablonách najdete v Nápovědě.

O šablonách jsme vás informovali již dříve v novince Využití registračních šablon pro tisk studijního katalogu.

24. září 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Označování předmětů pomocí hvězdičky (11. 9. 2012 12:48) | Počet operací za den překonal 4 miliony » (24. 9. 2012 14:10)

Zatím žádné komentáře.