Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 1.
2013

Omezení zpráv na Vývěsce pomocí štítků

  • RSS
Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Agenda Vývěska v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU), která je významným informačním kanálem MU, obsahuje velké množství zpráv, ať již od pracovníků jednotlivých fakult či od studentů. Pro usnadnění orientace zejména v obsáhlejších sekcích Vývěsky, jako je Inzerce nebo Tržiště práce, přidal Vývojový tým IS MU možnost omezit zprávy v jednotlivých sekcích pomocí veřejných štítků. Dosud uživatelé mohli využívat štítky pro označení zajímavých zpráv.

Veřejné štítky, které uživatelé použili k označení zprávy, se nyní nabídnou ve vybrané sekci k omezení zpráv v podobě tzv. mraku štítků.

Obr. 1: Mrak štítků.

Štítky lze ke zprávě přidat ihned po vložení zprávy nebo později pomocí volby „nastavení štítků“ v nabídce manipulačního klíče. Přidané štítky se zobrazí na konci zprávy, kde je lze i odebrat (štítek se nezruší, ale pouze přesune mezi soukromé štítky osoby, která jej vložila).

Obr. 2: Přidání štítků ke zprávě.

Štítky tak nyní mohou pomoci uživatelům v propagaci zpráv či jejich filtraci na Vývěsce. Označování a vyhledávání pomocí štítků je využíváno i v agendě Publikace či Záložky.

22. ledna 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Jsou Vánoce v IS MU? (17. 12. 2012 13:04) | Služby Google Apps a Microsoft Office 365 v IS MU » (22. 1. 2013 13:16)

Zatím žádné komentáře.