Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
11. 2.
2013

Elektronické uznání předmětů ze zahraničních pobytů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Na konci minulého roku jsme vás informovali o spuštění uznávání předmětů v rámci studií na Masarykově univerzitě. Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) nyní rozšířil tuto agendu o možnost uznávání předmětů ze zahraničních pobytů. Studenti MU mohou v rámci svého studia vycestovat do zahraničí na studijní pobyt na některou z partnerských univerzit. Na těchto univerzitách studují předměty, které si po návratu nechávají uznat do svého studia na MU. Dosavadní praxí bylo, že si student buď zapsal předmět pojmenovaný typicky Zahraniční pobyt s příslušným počtem kreditů, které na hostitelské univerzitě odstudoval, nebo Studijní oddělení ručně zavedlo do IS MU odstudované předměty a zapsalo je studentům. Ani jeden z těchto postupů nebyl ideální, proto byla vytvořena aplikace pro uznávání předmětů ze zahraničních pobytů.

Studenti mohou nově po návratu z pobytu prostřednictvím agendy Stáže a pobyty podat žádost o uznání předmětů (Obr. 1), ve které jednoduše vyplní absolvované předměty, vloží dokumenty dokládající absolvování předmětů a předají žádost pověřenému administrátorovi pobytu. Ten může po kontrole správnosti na jedno kliknutí předměty zapsat do studijní evidence, případně předmět označit jako povinně volitelný.

Obr. 1: Absolvované předměty na zahraničním pobytu.

Nová aplikace celý proces uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů zjednodušuje a sjednocuje napříč celou univerzitou. Přináší nejen výhody studentům, ale šetří práci i Studijnímu oddělení.

Studenti si mohou podat žádost o uznání předmětů ze zahraničního studijního pobytu skrze rozcestník Student → Stáže a pobyty.

O novém způsobu uznávání předmětů v rámci studií na MU jsme vás informovali v novince Revoluce v uznávání předmětů.

11. února 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Třídění poznámkových bloků (11. 2. 2013 10:36) | Karta absolventa nově v Obchodním centru MU » (27. 2. 2013 15:46)

Zatím žádné komentáře.