Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
27. 2.
2013

Umístění MU v žebříčku viditelnosti univerzit na webu

  • RSS
Zajímavé | 4 | 4
Novinky

Masarykova univerzita je druhá na světě v ukazateli "otevřenosti" (Openess Rank) dle Ranking Web of Universities (Webometrics). Vyplývá to z aktuálně zveřejněného rankingu univerzit Webometrics.

Dle metodologie http://www.webometrics.info/en/Methodology vyhodnocuje ukazatel Openess Rank úsilí univerzit zřizovat různé institucionální repozitáře. Do hodnocení se započítává počet dosažených textových souborů publikovaných v repozitářích v období 2008–2012 vyhledatelných prostřednictvím služby Google Scholar.

K pozitivním výsledkům v ukazateli "otevřenosti" významně přispívá Archiv závěrečných prací MU a z části i Univerzitní repozitář. Závěrečné práce jsou v souladu s legislativou přístupné všem na Internetu. Prostřednictvím Univerzitního repozitáře mají zaměstnanci možnost si ukládat, archivovat svá vědecká díla a zpřístupňovat je v souladu s autorským právem, například i veřejnosti.

Více o Univerzitním repozitáři najdete např. v novince Institucionální repozitář MU.

27. února 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Evidence docházky pomocí čipových karet (27. 2. 2013 15:47) | 4 miliardy kliknutí v IS MU » (25. 3. 2013 14:46)

Zatím žádné komentáře.