Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
4. 6.
2013

Zkopírování zprávy na Vývěsce přináší užitek pro čtenáře

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Cílem aplikace Vývěska v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) je podpora komunikace v rámci akademické obce školy. Nově byla aplikace Vývojovým týmem IS MU doplněna o možnost vytvořit kopii zprávy jiného uživatele do další sekce.

Vývěska umožňuje uživatelům IS MU vkládat zprávy pro univerzitní veřejnost do mnoha různých sekcí. Uživatelé pak mohou dle svých preferencí některé sekce sledovat nebo zprávy z nich odebírat e-mailem.

Aby čtenáři nemuseli číst opakovaně shodnou zprávu ve více sekcích, je zakázáno násobné vkládání zpráv. Pro umístění zprávy do více sekcí současně slouží tzv. crossposting. Crosspostovaná zpráva se uživateli po prvním shlédnutí označí za přečtenou na všech místech, kam byla vložena. Crossposting však smí uživatel použít pouze pro sekce, kam má právo vkládat.

V praxi nastávají situace, kdy z důvodu omezených práv na vkládání nelze crossposting použít. Například v situaci, kdy rektorátní pracoviště vloží zprávu do vlastní sekce a tuto zprávu chce zveřejnit rovněž úředník na fakultě. Nově je k dispozici možnost zkopírování zprávy. Uživatel jednoduše zkopíruje zajímavou zprávu na vlastní vývěsku. Zprávy pak čtenáře nezahlcují, neboť po přečtení jedné z kopií se poznačí přečtenost u obou. V případě, že je u jedné ze zpráv změněn název nebo obsah, stane se z kopie zprávy originál a přečtenost se pak váže pouze k originálu.

Obr. 1: Odkaz na zkopírování zprávy.

O dalších vlastnostech Vývěsky jsme informovali již dříve ve zprávách Omezení zpráv na Vývěsce pomocí štítků a Nová vývěska 3denní inzerce.

4. června 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Změny a výhody pro studující rodiče v IS MU (4. 6. 2013 13:11) | Podání žádosti o skrytí části závěrečné práce » (4. 6. 2013 13:15)

Zatím žádné komentáře.