Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
15. 7.
2013

Ověření pravosti diplomu elektronicky na Pravydiplom.cz

  • RSS
Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky – plagiáty

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) představuje další nástroj, kterým pomáhá bojovat proti podvodníkům. Služba na ověření čísla diplomu, která je v rámci Masarykovy univerzity používána od roku 2011, je nyní nabízena k využití i ostatním vysokým školám v ČR na adrese Pravydiplom.cz. Cílem je zjednodušit ověřování pravosti diplomů a zamezit pokusům o jejich padělání, kterých MU každoročně eviduje nemalé množství.

Pravydiplom.cz tak navazuje na podobně zaměřené meziuniverzitní projekty, jakými jsou projekty na odhalování plagiátů mezi závěrečnými a školními pracemi nebo akademickými díly (Theses.cz, Odevzdej.cz, Repozitar.cz) s více než čtyřiceti zapojenými vysokými školami, vyššími odbornými školami, středními školami a dalšími institucemi, včetně zahraničí.

Více o službě Pravydiplom.cz naleznete v tiskové zprávě.

Obr. 1: Údaje k vyhledanému diplomu.

O původní službě jsme informovali v novince Ověření absolventa dle čísla diplomu.

15. července 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Počítání slov a znaků v odpovědnících a diskusních fórech (15. 7. 2013 11:10) | Informace o předmětech studenta na jednom místě » (29. 7. 2013 10:31)

Zatím žádné komentáře.