Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
29. 7.
2013

Generování jednorázového hesla k testu v přijímacím řízení

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Fakulty Masarykovy univerzity musí pravidelně každý rok (některé obory i každý semestr) řešit přijímací řízení do navazujících magisterských studijních programů a stále častěji k tomu využívají e-learningových nástrojů Informačního systému MU (IS MU), respektive skenovatelných odpovědních archů či odpovědníků. Počet oborů, ve kterých se tyto nástroje pravidelně používají, rok od roku stoupá. V aktuálním období (přijímací řízení pro akademický rok 2013/2014) byly naskenovány archy přibližně pro 7600 uchazečů na 7 fakultách MU.

Pro podporu realizace přijímacího řízení, při kterém uchazeči skládají odpovědník přímo v ISu, spustil Vývojový tým IS MU v pilotním provozu náhradní autentizaci do e-přihlášky. Uchazečům, kteří ještě nemají přístup do autentizované části ISu a nepamatují si heslo ke své e-přihlášce, je možné na místě vygenerovat jednorázový PIN pro přihlášení a následný přístup k testu. Výsledky testu se ukládají do vybrané rubriky e-přihlášky bez dalších složitých operací. Využitím tohoto způsobu jsou všechny informace uloženy v prostředí IS MU a není nutné uchovávat papírové podoby testů. Tato možnost byla testována na Fakultě sociálních studií pro přijímací zkoušky cizinců.

Obr. 1: Aplikace pro vygenerování jednorázového hesla.

Více o zkoušení se skenovatelnými odpovědními listy v přijímacím řízení se dozvíte ve starší novince Výsledky přijímacího řízení na Právnické fakultě do hodiny.

29. července 2013

Not read yet0 commentspermalink
« Informace o předmětech studenta na jednom místě (29. 7. 2013 10:31) | Změny ve výběru přijímacího řízení » (22. 8. 2013 12:29)

No comments have been posted yet.