Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
23. 9.
2013

Rekord počtu operací v IS MU a počtu uživatelů během 5 minut

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Dne 3. září 2013 jsme zaznamenali v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) rekordní počet přihlášených uživatelů a provedených operací během 5 minut. Dosáhli jsme počtu operací 161 096 a počtu přihlášených uživatelů 10 512. Na zvýšeném provozu IS MU se podílelo zejména "soutěžení" o seminární skupiny na čtyřech fakultách a zápis na jedné fakultě.

Celkový počet operací a počet přihlášených uživatelů za den nebyl tentokrát pokořen díky většímu rozložení zápisu a přihlašování do seminárních skupin mezi jednotlivými fakultami. O tomto (dosud nepřekonaném) rekordu jsme Vás informovali v novince 4 miliardy kliknutí v IS MU.

Aby nedošlo ve zvýšených zátěžích systému k jeho přetížení a následné nedostupnosti služeb, vytvořil Vývojový tým IS MU speciální mechanismus dynamické regulace zátěže. Díky tomu jsou operace související s registrací a zápisem předmětů nebo přihlašováním do seminárních skupin optimalizované na co nejkratší potřebný čas k vyřízení. Výpočetně náročné služby se ve stavu zátěže naopak automaticky blokují, aby umožnili co nejhladší průběh zátěžového stavu. O regulaci zátěže jsme Vás informovali také v novince Dynamická regulace zátěže.

Přehled stupňů zátěže najdete přes Osobní administrativa -> Systém -> Obecné .. Přehled stupňů zátěže systému.

Více o informačním systému a hardware, na kterém je provozován, najdete na stránce Náš systém nebo v novinkách Nové aplikační servery IS MU v provozu a IS MU je provozován na nových a výkonnějších počítačích.

23. září 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Instrukce učitele k předmětové anketě (23. 9. 2013 11:05) | Kopírování rozvrhu do osobního kalendáře » (8. 10. 2013 12:21)

Zatím žádné komentáře.