Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 10.
2013

Ohlédnutí za 3. open space konferencí o e-learningu IS MU

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Ve středu 11. září 2013 se uskutečnil již třetí ročník Open space konference o e-learningu Informačního systému MU (IS MU). Letošní ročník se odehrával v reprezentativních prostorách Atria Fakulty sociálních studií. Nové místo přilákalo i zájemce z bližšího okolí a vytvořilo příjemné prostředí pro konferenci.

Pracovníci uživatelské podpory IS MU připravili bohatý program sestávající z prezentačního bloku a workshopů. V rámci prezentačního bloku mohli účastníci vstřebávat praktické zkušenosti kolegyň a kolegů s multimédii ve výuce a inspirovat se ukázkami výsledků spolupráce se Servisním střediskem pro e-learning MU a e-techniky.

Kromě prezentací oslovily účastníky i praktické workshopy. Obrovský zájem vzbudily zejména témata Multimediální otázky v Odpovědnících a Využití Google Apps ve výuce. Díky omezenému časovému prostoru pro workshopy zůstalo mezi zúčastněnými mnoho otázek nevyřčených a nezodpovězených. Na tuto výzvu budou pracovníci uživatelské podpory IS MU již v průběhu října a listopadu reagovat tak, že na vybraných fakultách zorganizují několik školení, kde bude znovu příležitost přijít se zeptat nebo naučit něco nového. Informace o školeních bude distribuována fakultním e-technikem prostřednictvím e-mailových pozvánek a letáčků, případně je možné se na termíny dotazovat na adrese etech@fi.muni.cz.

Na základě kladných ohlasů k obsahu konference v anketě se potvrdilo, že má cenu podporovat sdílení zkušeností s didaktickými aspekty, které e-learning a multimediální výukové pomůcky přinášejí. Praktické rady přímo od kolegyň a kolegů jsou shledávány jako poučné a inspirativní pro vylepšení vlastní výuky a výukových materiálů. Toto zjištění je motivací pro organizaci dalších ročníků Open space konference o e-learningu. Již v těchto dnech svítá naděje, že to bude dříve než v září 2014.

Obr. 1: Průřez konferencí.

Podrobnější informace o konferenci a obsah prezentovaných příspěvků je zveřejněný na stránkách konference včetně vše-dokumentující fotogalerie.

Konference byla organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

22. října 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nový design zobrazení výsledků podobností (8. 10. 2013 12:25) | Snadný tisk zadání závěrečné práce přímo z IS MU » (22. 10. 2013 12:59)

Zatím žádné komentáře.