Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 1.
2014

Nová verze Microsoft Office 365

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Již přes rok mohou uživatelé využívat v Informačním systému MU (IS MU) externí službu Microsoft Office 365, která jim nabízí další možnosti komunikace a spolupráce (více v novince Služby Google Apps a Microsoft Office 365 v IS MU). Nyní dochází ke změnám stávajících služeb i k nabídce zcela nových funkcí.

Vylepšení se týká především zpřístupnění nových služeb, které uživatelé jistě využijí jak při studiu, tak při výuce. Jedná se o:

Sharepoint
Službu lze využít pro tvorbu webových stránek, ke sdílení znalostí, ukládání dokumentů či kooperaci na projektech. Tvorba stránek probíhá on-line vkládáním webových částí a aplikací (kalendář, knihovna dokumentů, úkoly, seznamy, tabulky, textové pole, diskuze, ...) do stránek webu. Není tedy potřeba žádná znalost HTML.

Obr. 1: Webová stránka v aplikaci Sharepoint.

Office Web Apps
Služba zpřístupňuje webové verze Office (Excel, Powerpoint, Word, OneNote) pro on-line vytváření dokumentů a jejich editaci. Studenti tak mohou sdílet dokumenty a spolupracovat na jejich tvorbě v reálném čase.

Obr. 2: Microsoft PowerPoint Web App.

Skydrive
Cloudový disk s kapacitou 25 GB, který díky Office Web Apps umožňuje sdílení a vytváření dokumentů kompatibilních s MS Office.

Obr. 3: Dokumenty uložené na disku.

Vylepšení služeb se týká také externí poštovní schránky Outlook, kde došlo k navýšení velikosti poštovní schránky z 25 GB na 50 GB. Novinkou je i integrace nástroje pro komunikaci Microsoft Lync do webového rozhraní a možnost komunikovat s uživateli služby Skype.

Pokud máte další dotazy či problémy se službou, použijte k tomuto účelu zřízené diskusní fórum Microsoft Office 365 v IS MU - svépomoc uživatelů (autentizováno).

Obecnou informace k externím službám naleznete v Nápovědě.

Postupy pro práci s novými aplikacemi jsou dostupné v podrobném návodu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Spisová služba v Úřadovně (29. 1. 2014 09:47) | Pořadač dokumentů » (29. 1. 2014 10:16)

Zatím žádné komentáře.