Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 1.
2014

Pořadač dokumentů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) přichází s novou funkcí aplikace Vyhledávání, tzv. Pořadačem dokumentů. Ten uživatelům umožňuje snadno vyhledat soubory v Dokumentovém serveru, tedy např. zápisy z jednání kolegií a vedení fakult, vnitřní normy fakult apod., bez ohledu na jejich umístění či pojmenování.

Odkaz na Pořadač dokumentů je dostupný ve vyhledávacím řádku na titulní stránce IS MU. Pro nalezení požadovaného dokumentu stačí vybrat pracoviště/fakultu a typ dokumentu (např. kolegium děkana, směrnice tajemníka, zápis nebo kombinaci více dotazů). Dotaz lze také upřesnit zadáním hledaného výrazu do políčka pro vyhledávání v plných textech. Dostupnost dokumentů je omezena dle nastavených přístupových práv.

Obr. 1: Pořadač dokumentů.

Pokud má uživatel zájem odebírat změny v určité složce Dokumentového serveru e-mailem, může použít odkaz "Zapnout odběr složky e-mailem", který je dostupný ve výsledcích vyhledávání.

Novinkou je také možnost omezení na Dokumentový server určité fakulty/pracoviště v rámci obecného Vyhledávání.

Obr. 2: Omezení vyhledávání dle fakulty/pracoviště.

O aplikaci Vyhledávání jsme vás již dříve informovali v novinkách Nové možnosti fulltextového vyhledávání a Nová verze fulltextového vyhledávání spuštěna.

29. ledna 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nová verze Microsoft Office 365 (29. 1. 2014 10:04) | Nový způsob zobrazování grafů » (27. 2. 2014 09:24)

Zatím žádné komentáře.