Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
4. 4.
2014

Ohlédnutí za 4. open space konferencí o e-learningu IS MU

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Na Fakultě sociálních studií se 12. 2. 2014 uskutečnil již 4. ročník Open space konference o e-learningu, který pro vyučující MU připravili pracovníci uživatelské podpory Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU). Podtitul tohoto ročníku konference byl "10 let e-learningu v ISu", jelikož v roce 2014 uplynulo právě 10 let od doby, kdy byl e-learning do IS MU zaveden.

Hlavní část programu tvořily tři přednáškové bloky. První blok byl nazvaný "E-learning jako řešení konkrétních situací", druhý nesl název "Názorný e-learning" a poslední blok byl pojmenován "E-learning a studenti". Celkem předneslo svoje příspěvky 10 vyučujících, kteří účastníkům konference představili zajímavé e-learningové aktivity, ukázali jim, jak využívají e-learning ve výuce a předali jim svoje praktické zkušenosti. V posledním příspěvku konference pak Ing. Jitka Brandejsová z Centra výpočetní techniky FI MU shrnula historii využití e-learningu v IS MU.

Po skončení přednášek následovalo pro účastníky konference překvapení, kterým byl dort s logem IS MU, jehož prostřednictvím mohli účastníci konference oslavit 10 let e-learningu v ISu. Posledním bodem programu byl prakticky zaměřený workshop, který formou školení u počítačů představil vyučujícím novou verzi aplikace Rozpisy témat. Po celou dobu konference mohli vyučující zároveň diskutovat o přednesených příspěvcích nad šálkem kávy a drobným občerstvením, případně mohli probírat svoje konkrétní dotazy k e-learningu s pracovníky uživatelské podpory IS MU.

Na základě pozitivních ohlasů od účastníků konference lze konstatovat, že prakticky zaměřené přednášky, během kterých přednášející s bohatými zkušenostmi s e-learningem předávají svá doporučení kolegům, jsou pro vyučující stále velmi inspirativní. Doufejme proto, že stejně přínosný bude i další ročník konference, který se bude konat na začátku roku 2015.

Další informace o konferenci (včetně fotogalerie a prezentací z jednotlivých přednášek) naleznete na stránkách konference.

Konference byla organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Informační kampaně (27. 2. 2014 09:30) | Elektronické doručování rozhodnutí o přiznání stipendia » (4. 4. 2014 10:29)

Zatím žádné komentáře.