Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
15. 5.
2014

Ohlédnutí za rokem 2013

  • RSS
Not rated yet.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) zveřejnil výroční zprávu o provozu a vývoji IS MU za rok 2013. Výroční zpráva je dostupná na stránce https://is.muni.cz/clanky/2013_vyrocka.pl.

O všech důležitých změnách a událostech byli uživatelé v průběhu roku informováni prostřednictvím Novinek nebo Deníčku (autentizováno). Několik z nich bychom rádi připomenuli. Nejvýznamnějším počinem, který změnil proces evidence dokumentů na univerzitě, je bezpochyby zavedení spisové služby do Úřadovny. V průběhu uplynulého roku probíhal intenzivní vývoj a testování na jednotlivých fakultách, aplikace byla také průběžně zdokonalována na základě podnětů uživatelů. Úřadovna byla nastavena na míru jednotlivým pracovištím a fakultám a 1. 1. 2014 se stala oficiální spisovou službou MU.

V roce 2013 byla rovněž zprovozněna služba PravyDiplom.cz, která umožňuje ověření čísla diplomu on-line nejen absolventů z MU, ale i z dalších zapojených škol v ČR. Možnost kontroly čísla diplomu bez nutnosti kontaktovat školu, která diplom vydala, významně přispívá k boji proti padělatelům.

Za významné lze považovat také umístění Masarykovy univerzity na druhém místě v žebříčku viditelnosti univerzit na webu dle Ranking Web of Universities (Webometrics). Toto umístění je dosaženo především díky veřejnému přístupu do Archivu závěrečných prací MU a z části i do Univerzitního repozitáře v IS MU.

Obr. 1: Graf využití Informačního systému za rok 2013. Vodorovně jsou znázorněny měsíce roku, svisle počet otevřených stránek na is.muni.cz v příslušném měsíci. Barevně se zobrazují autentizované přístupy po jednotlivých fakultách a šedé sloupce v pozadí znázorňují neautentizované přístupy.

Výroční zprávy z předchozích let jsou dostupné na stránce Osobní administrativa -> Systém .. Obecné -> Výroční zprávy.

Nebo neautentizovaně přes Veřejné služby Informačního systému -> Podrobnosti o našem systému .. Články a výroční zprávy.

Not read yet0 commentspermalink
« Výherci soutěže o 5miliardtý klik (15. 5. 2014 13:38) | Nová evidence státních závěrečných zkoušek » (2. 6. 2014 12:31)

No comments have been posted yet.