Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
1. 10.
2014

Servisní středisko představuje realizované výukové pomůcky

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Tým techniků Servisního střediska pro e-learning vytvořil inspirativní dokument "Případové studie realizovaných výukových pomůcek", jehož hlavním cílem je seznámit vyučující se zajímavými ukázkami vybraných e-learningových studijních materiálů. Dokument obsahuje ukázky pomůcek (animace, schémata, videozáznamy, online testy, drily atp.) reálně užívaných při výuce oborů jako je např. lékařství, matematika, jazyky či sport. Slouží tak jako inspirace pro další učitele, kteří by se chtěli dozvědět více o možnostech rozšíření svých kurzů o e-learningové materiály.

Obr. 1, 2: Ukázky z dokumentu "Případové studie realizovaných výukových pomůcek".

Ukázky jsou doplněny o ohlasy vyučujících. Ti zde přibližují postup inovace a formu spolupráce se Servisním střediskem, které se na výrobě materiálů podílelo po technické stránce. Také popisují důvody, které je ke zpracování inovací vedly, či své zkušenosti se zapojením výsledných materiálů do výuky.

Obr. 3: Ukázka původní formy materiálů. Ty sloužily především jako podkladový materiál.

Součástí případových studií jsou také náhledy podkladů, ze kterých výsledné materiály vznikaly. Díky těmto ukázkám lze jednoduše srovnat rozdíl mezi původní a inovovanou verzí materiálů.

Tento dokument, ale i další ukázky práce Servisního střediska, naleznete na stránce https://is.muni.cz/elportal/zakazky/.

Not read yet0 commentspermalink
« Agenda Životopisy se představuje v nové podobě (1. 9. 2014 10:07) | Návod pro uživatele při hlášení o chybném přístupu do IS MU » (1. 10. 2014 10:52)

No comments have been posted yet.