Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
25. 2.
2015

Změny v rezervacích místností

  • RSS
Zajímavé | 1 | 1
Novinky

V aplikaci Rezervace místností lze rezervovat místnosti na vybraný den a hodinu, např. pro potřeby konání zkoušek, pracovních schůzek apod. Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) nyní změnil design aplikace a představuje i několik nových funkcí, např. možnost filtrování místností nebo snazší úpravu či rušení místností.

Nově je možné vybírat místnosti k rezervování pomocí filtru, stačí vepsat část nebo celé označení hledané místnosti.

Obr. 1: Filtrování místností.

Upraven byl také design tabulky pro rezervování i rušení zadaných rezervací.

Obr. 2: Nový design tabulky pro zakládání rezervace.

Změnila se i úprava či rušení rezervace. Pokud uživatel potřebuje pouze změnit místnost pro rezervaci, nemusí rezervaci rušit a zakládat novou, ale může jen upravit stávající. Stačí pouze v rozbalovacím menu vybrat z nabídky jiných místností, které lze rezervovat a které jsou aktuálně volné.

Obr. 3: Změna místnosti rezervace.

Při rušení rezervace uživatel snadno pozná dle barvy rožku buňky, které rezervace může zrušit - rezervace označené zeleným rožkem lze zrušit, rezervace s červeným rožkem nelze.

Obr. 4: Barevné označení rezervací.

Pokud uživatel potřebuje zjistit informace o zarezervované místnosti v aplikaci "Moje rezervace", stačí najet myší na vybrané políčko.

Obr. 5: Informace o zadané rezervaci.

Upravena byla také možnost rezervací pro osoby s právem privilegovaného rezervování místností. Ty nyní mohou zadávat rezervace bez odhledu na datum, do kterého mohou rezervace provádět běžní uživatelé.

Aplikace je dostupná přes: Rozvrh -> Rezervace místností
nebo
Učitel -> Zkoušení .. Rezervace místností

Více informací o aplikaci naleznete v Nápovědě.

O předchozích změnách v aplikaci Rozvrh jsme vás informovali v novinkách Vyhledávat místnosti lze podle nového kritéria a Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU (14. 1. 2015 09:30) | Ohlédnutí za 5. Open space konferencí o e-learningu IS MU » (25. 2. 2015 11:13)

Zatím žádné komentáře.