Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
13. 5.
2015

Změny ve fungování Úschovny

  • RSS
Informative | 1 | 1
Novinky

Pokud uživatelé Informačního systému MU (IS MU) potřebují předat jiné osobě soubor, který kvůli velikosti nelze poslat e-mailem, mohou jej vložit této osobě do její Úschovny. Aplikace pro vkládání souborů do cizí Úschovny umožňuje vložit soubory o celkové velikosti až 10 GB a mohou ji použít i osoby, které nemají účet v IS MU. Pro pohodlnější vkládání souborů do cizí Úschovny byla aplikace inovována a upraveno bylo také fungování expirace souborů v Úschovně.

Při vkládání souborů do cizí Úschovny lze nyní požadované soubory snadno přetáhnout myší pomocí funkce drag&drop a vložené soubory případně dále upravovat.

Obr. 1: Vložení souboru do cizí Úschovny.

Změnilo se také fungování expirace souborů v Úschovně. Dříve soubor expiroval (byl smazán) po uplynutí 1 měsíce. Tato doba zůstává stejná, po jejím uplynutí se soubory nově nesmažou, ale přesunou do složky Popelnice, kde budou dostupné další měsíc. Uživatelé se tak nemusí obávat, že termín expirace promeškají a o soubor ihned po jednom měsíci přijdou.

Úschovnu lze také využít pro dočasné zálohování vlastních souborů, např. rozdělaného úkolu z počítačové učebny, tedy v případech, kdy uživatel zrovna nepracuje na svém počítači.

Více se o aplikaci Úschovna dozvíte v Nápovědě.

Not read yet0 commentspermalink
« Snadné vkládání ikonek do interaktivních osnov (14. 4. 2015 10:48) | Externí služba ownCloud umožňuje synchronizaci souborů s IS MU » (13. 5. 2015 11:52)

No comments have been posted yet.