Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
16. 9.
2015

Nová funkce v ownCloudu pro odevzdávárny

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Nedávno jsme vás informovali o externí službě ownCloud (více v novince Externí služba ownCloud umožňuje synchronizaci souborů s IS MU), která umožňuje synchronizaci souborů z lokálního úložiště uživatele s Informačním systémem MU (IS MU), a to i prostřednictvím mobilních či desktopových aplikací. Nyní byla tato služba doplněna o novou funkci, která rozšiřuje použití u odevzdáváren.

Odevzdávárny, které slouží vyučujícím ke sběru vypracovaných úkolů či seminárních prací, mohou být nastaveny tak, aby student ve složce viděl pouze svoje soubory, nikoliv soubory ostatních spolužáků (před jméno souboru se doplní učo vkládajícího). Odevzdané soubory si pak učitel stáhne do svého počítače, opraví a znovu zavede do ISu. Aby byly takto zavedené soubory opět přístupné pouze autorovi, je nutné je vložit ve formátu ZIP pomocí Správce souborů. Nyní lze pro tyto účely využít také novou funkci ownCloudu. Stačí u synchronizace ve směru ownCloud -> IS zaškrtnout atribut "Soubory začínající na učo- dovolit číst pouze dané osobě".

Podrobnější informace o službě ownCloud jsou dostupné v Nápovědě.

Více o možnostech použití mobilních a desktopových aplikací naleznete v tomto dokumentu.

Not read yet0 commentspermalink
« Modernizace serverů Informačního systému MU (12. 8. 2015 13:39) | Pravý panel přináší aktuální dění » (16. 9. 2015 09:13)

No comments have been posted yet.