Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
16. 9.
2015

Pravý panel přináší aktuální dění

  • RSS
Interesting | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) inovoval titulní stránku systému a zveřejnil na ní nový pravý panel. Prostřednictvím panelu se vývojáři snaží naučit IS, aby vyhledával zajímavé informace z fakulty a ukázal je uživatelům. Tak jsou nyní uživatelé informováni o aktualitách z Vývěsky, Diskusních fór a dalších aplikací, ve kterých často přibývají nové informace. Příspěvky jsou nyní sloučeny do několika sekcí, se kterými uživatel může libovolně manipulovat. Může nejen ručně aktualizovat příspěvky, ale i přesunout nebo skrýt sekci. Oživení pak přináší nová sekce Příspěvky. Kromě informace o počtu nových příspěvků v dané sekci si lze zobrazit i příspěvky samotné.

Sekce Příspěvky zobrazuje aktuality z diskusí či vývěsky fakulty uživatele. Může se jednat o příspěvky nové, hodně čtené či dobře hodnocené. Uživatelé tak mají přehled o tom, co se na jejich fakultě řeší, a mohou se do diskuse ihned zapojit. Stačí si kliknutím na příspěvek otevřít danou diskusi a reagovat, anebo vložit nový příspěvek do diskuse kliknutím na ikonku "plus".

Obr. 1: Přehled aktuálních příspěvků z diskusních fór a vývěsky fakulty.

Oproti původnímu panelu jsou uživatelé informováni nejen o tom, že je něco nového, ale vidí hned, o co jde. Nové události, aktivity známých či nové příspěvky z uživatelem sledovaných vývěsek se po rozkliknutí vybrané sekce zobrazí přímo v panelu.

Obr. 2: Zobrazení příspěvků ze sledované vývěsky přímo v panelu.

Pokud si uživatel přeje zobrazovat méně sekcí nebo jiné pořadí sekcí, může tak snadno učinit pomocí ikonek u vybrané sekce. Pomocí šipek lze sekci přesunout na libovolné místo v panelu, pomocí křížku pak celou sekci skrýt. V sekci Příspěvky je navíc ikonka "plus", pomocí které lze umístit nový příspěvek do vybraného fóra.

Obr. 3: Přesunutí sekce na jiné místo.

Součástí pravého panelu je také část věnována aktualitám z IS MU, prostřednictvím které se uživatelé dozví důležité informace z blogu Novinky a zajímavosti ze světa IS MU, ale i novinky z blogů Deníček: co je nového v IS MU? nebo IS po kapkách.

Obr. 4: Aktuality o IS MU.

Více informací o pravém panelu se dozvíte v Nápovědě.

O změnách titulní stránky IS MU jsme vás dříve informovali v novinkách Nová titulní strana – více možností pro uživatele nebo Zkrácená titulní stránka IS pro studenty.

Not read yet0 commentspermalink
« Nová funkce v ownCloudu pro odevzdávárny (16. 9. 2015 09:09) | E-publikace pro příznivce sportu či hudby » (8. 10. 2015 09:39)

No comments have been posted yet.