Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 10.
2015

Elportál – e-learningový portál Masarykovy univerzity v novém

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Oficiální e-learningový portál Masarykovy univerzity (MU) Elportál, který již téměř devět let sloužil jako významný zdroj informací pro širokou veřejnost a inspirace pro pedagogy v oblasti elektronické podpory výuky na MU, prošel kompletní přeměnou a byl zveřejněn v nové podobě. Vzhled respektuje aktuální vývoj a technologické trendy v oblasti webového designu. Informace, které návštěvníci hledali nejčastěji, jsou nyní snáze dostupné a o novinkách jsou informováni na každé stránce Elportálu.

Obr. 1: Titulní strana Elportálu.

Publikace ve formátu pro mobilní zařízení a tablety, tzv. e-knihy, jsou vyčleněny do samostatné sekce a je přidána také možnost vyhledávat pouze v publikacích, které obsahují i formát e-knihy. Uživatelé těchto moderních zařízení se k elektronickým výukovým publikacím dostanou cestou tzv. poliček s knihami, na které jsou zvyklí. Všechny zveřejněné výukové publikace získaly jednotný vzhled díky novým obálkám.

Obr. 2: Nabídka Elportálu pro mobilní zařízení a tablety.

Spolu se zveřejněním nové verze Elportálu byly spuštěny další nové sekce. Katalog e-learningu umožní nahlédnout na kreativní a didaktické metody využívání moderních informačních technologií v různých předmětech vyučovaných na Masarykově univerzitě. Obsahuje působivé výsledky prezentující práci vyučujících MU a spolupráci s našimi informatiky, tipy na využívání multimédií ve výuce, osvědčené postupy online spolupráce se studenty i nekonvenční přístupy v testování. Kromě toho, že je metodika jedním z důležitých témat na Open space konferencích o e-learningu v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU), obsahuje nová sekce Ukázky a metodika konkrétní motivace, postupy inovací, náročnost a zkušenost učitelů shrnutou do případových studií. Nově bylo zařazeno téma testování, protože zájem vyučujících o toto téma stále stoupá. S elektronickým testováním se v uplynulém akademickém roce setkal téměř každý druhý student, což je čtyřikrát více než před dvěma lety. Pro vyučující byla zveřejněna prezentace z přednášky Konstrukce a analýza didaktických testů dr. Klimusové a dr. Květoně z letošního ročníku Open space konference o e-learningu IS MU. Se zvyšujícím se množstvím e-publikací bylo třeba zefektivnit jejich vyhledávání a třídění dle požadovaných kritérií. Nově tedy přibyl seznam autorů e-publikací a zjednodušené řazení publikací podle oborů.

Obr. 3: Sekce Výukové publikace.

O publikacích na Elportálu jsme vás dříve informovali v novinkách Publikace na Elportálu ve formátu pro mobilní zařízení a Publikace vydané na Elportále MU mohou mít nově přiděleno ISBN.
Informace o Elportálu se můžete také dozvědět v tiskové zprávě nebo článku zveřejněném na portálu Novinky.cz.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« E-publikace pro příznivce sportu či hudby (8. 10. 2015 09:39) | Zjednodušení práce se správou odpovědníků » (27. 10. 2015 13:44)

Zatím žádné komentáře.