Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
27. 10.
2015

Algebra hravou formou

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Lze podat učivo matematiky pro základní školy hravou formou? Odpověď na tuto otázku může nabídnout e-publikace Geometrická interpretace algebraických výrazů, která se snaží pomocí grafického znázornění, animací a manipulativních činností objasnit některé prvky algebry. Tento přístup by měl rozvíjet schopnost vnímat různé interpretace téže situace, schopnost chápat odborný jazyk, jazyk symbolický i grafické vyjádření s porozuměním dané problematice. Zlepšuje komunikativní kompetence žáků, kdy jsou vedeni k tomu, aby k symbolickému zápisu zakreslili geometrickou prezentaci a naopak, aby k obrázku zapsali skutečnost symbolickým zápisem. E-publikace je dostupná nově i ve formátu ePub pro tablety a mobily.

Obr. 1: E-publikace Geometrická interpretace algebraických výrazů.

Další zajímavé e-publikace, ať už ve formátu ePub nebo pro čtení na PC, naleznete na Elportálu, o kterém jsme informovali v novince Elportál – e-learningový portál Masarykovy univerzity v novém a také v novince Publikace na Elportálu ve formátu pro mobilní zařízení. Jen v sekci Matematika je zveřejněno 15 e-publikací z tohoto oboru.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Zjednodušení práce se správou odpovědníků (27. 10. 2015 13:44) | E-learning MU v Katalogu e-learningu » (27. 10. 2015 13:51)

Zatím žádné komentáře.