Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
25. 11.
2015

Publikace v novém designu

  • RSS
Not rated yet.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) umožňuje svým uživatelům evidovat údaje o vlastních publikacích včetně plných textů a zobrazovat si je na Osobní stránce či v životopisu. Vytváření nových záznamů je usnadněno díky funkci automatického načtení záznamu z citační databáze Web of Science (WoS), kterou popisuje již novinka Plnění publikací záznamem z WoS. WoS je multioborová bibliografická citační databáze s abstrakty, která obsahuje citační údaje o více než 40 milionech článcích z více než 11000 vědeckých časopisů.

Nově došlo k proměně titulní strany, jejímž hlavním cílem bylo její zpřehlednění. Nyní lze jednoduše a intuitivně pracovat s jednotlivými publikacemi a také efektivně spravovat své vlastní publikace. Větší prostor dostala také sekce Vyhledávání publikací/výsledků. Pro zlepšení vizuální orientace byly rozděleny jednotlivé odkazy do tematických bočních karet - Správa publikací/výsledků, Univerzitní repozitář a Moje štítky. Tyto úpravy jsou součástí série změn, které si kladou za cíl práci s publikacemi zjednodušit a zpříjemnit.

Obr. 1: Titulní strana agendy Publikace.

O Publikacích a Repozitáři jsme informovali v novinkách:
Import publikací z www.isvav.cz
Služba SHERPA/RoMEO v Publikacích
Podávání žádosti o autorský výtisk v univerzitním repozitáři.

Not read yet0 commentspermalink
« Služba ownCloud synchronizuje i podsložky (25. 11. 2015 10:42) | 6. ročník Open space konference o e-learningu IS MU » (25. 11. 2015 10:48)

No comments have been posted yet.