Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
18. 1.
2016

E-publikace o lidském těle a matematice na Elportálu

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Pro zájemce o fungování lidského těla či matematiku připravili vyučující a pracovníci Vývojového týmu Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) několik nových publikací na Elportálu.

Pohyby v kloubech

Výuková publikace Pohyby v kloubech je zaměřena na pochopení pohybů v jednotlivých kloubech. Je rozdělena do kapitol, z nichž každá je věnována samostatnému kloubu. Pohyby jsou demonstrovány na videu za pomoci figuranta a následně na počítačovém modelu kostry. Prostřednictvím tohoto výukového materiálu je možno se blíže seznámit se stavbou a pohyby v jednotlivých kloubech a zároveň si ucelit své znalosti díky názorným videoukázkám. Výuková pomůcka je určena především studentům předmětu Anatomie pohybového systému I a II a je také dostupná ve verzi pro mobily a tablety (ePub formát).

Obr. 1: Ukázka z publikace Pohyby v kloubech.

Statistika a pravděpodobnost

Popisná statistika je odvětví matematiky, které se snaží přehledně popsat informace obsažené ve velkém počtu dat. Používá k tomu různé tabulky, grafy, funkcionální a číselné charakteristiky a přitom jí k tomu stačí jen elementární matematické prostředky. Multimediální výukový materiál Statistika a pravděpodobnost vznikl jako součást projektu „Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení“ a je primárně určen pro studenty předmětu Pravděpodobnost a statistika, může však posloužit i jiným uživatelům.

Obr. 2: Ukázka z publikace Statistika a pravděpodobnost.

Deterministické modely

Výuková pomůcka Deterministické modely je primárně určena studentům stejnojmenného předmětu Deterministické modely. Text je orientován aplikačně a seznamuje se základy deterministického modelování pomocí diferenciálních a diferenčních rovnic. Vybrané modely zahrnují širokou oblast od ekologie, epidemiologie, biochemie až po ekonomii, neurovědu či genetiku a seznamují jak s postupem při samotné tvorbě a případné revizi modelu, tak se základy teorie diferenciálních a diferenčních rovnic s důrazem na aplikace. Výukový text je doplněn řadou simulací.

Obr. 3: Ukázka z publikace Deterministické modely.

Další publikace lze najít na Elportálu.

Not read yet0 commentspermalink
« Synchronizace souborů v Úřadovně (18. 1. 2016 09:21) | Na studium medicíny se lze připravit on-line » (18. 1. 2016 09:32)

No comments have been posted yet.