Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
4. 7.
2016

MU jako první škola v ČR spustila Interní registr smluv

  • RSS
Informative | 1 | 1
Novinky

Masarykova univerzita (MU) jako první vysoká škola v ČR vyvinula Interní registr smluv coby součást vlastního Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU), kterým začala odesílat dokumenty do Registru smluv Ministerstva vnitra (IS RS). Reaguje tak na nový zákon č. 340/2015 Sb. (Zákon o registru smluv), který vstoupil v účinnost dne 1. 7. 2016 a kterým se ustanovuje povinnost zveřejňovat nově uzavírané smlouvy s plněním nad 50 tis. Kč bez DPH v IS RS.

IS MU od roku 1999 přináší svým uživatelům veškerý komfort nejen při studiu a výuce, ale i při práci s veškerými elektronickými dokumenty. Interní registr smluv je součástí Úřadovny a Spisové služby v IS MU, kde se nalézají všechny dokumenty, které na univerzitě podléhají spisové evidenci. Práce uživatelů v rozhraní Interního registru smluv je proto přirozeným vyústěním a pokračováním každodenních činností při práci s elektronickými dokumenty. Odesílání smluv do IS RS pak probíhá zcela automatizovaně a s minimálními nároky na pracovní aparát.

Výhody automatického odesílání smluv z Interního registru do IS RS nekončí jen splněním povinností ustanovených pro veřejné vysoké školy a jiné instituce Zákonem o registru smluv. Vývojový tým IS MU měl na mysli též pohodlí svých pracovníků, kteří díky responsivnímu designu webu mohou s aplikací pohodlně pracovat i na tabletech a mobilním zařízení.

O agendách Úřadovna a Spisová služba jsme Vás informovali v novinkách:
Spisová služba v Úřadovně
Evidence mezinárodních studijních programů v Úřadovně
Zpracování žádostí a rozhodnutí prostřednictvím Úřadovny

O vývoji Interního registru smluv informovala MU v tiskové zprávě.

Not read yet0 commentspermalink
« Video ve výuce? Elportál poradí. (4. 7. 2016 15:13) | Výsledky průzkumu vizuálního stylu sad ikon v IS MU » (1. 8. 2016 11:49)

No comments have been posted yet.